Kültür Sanat »

Yozgat'ta Çanakkale Zaferi'nin 111'inci yıl dönümü dolayısıyla anma programı düzenlendi.

Yozgat Şehitliği’nde gerçekleştirilen programda, Çanakkale Zaferi’nin 111’inci yıl dönümü anıldı. Vali Mehmet Ali Özkan, şehit yakınları ve vatandaşların katılımıyla düzenlenen etkinlik, İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Yozgat Şehitliği’nde yapılan anma programı, Vali Mehmet Ali Özkan'ın katılımıyla gerçekleştirildi. Programa, il protokolü, şehit yakınları ve çok sayıda vatandaş yer aldı. Etkinlik, şehitlik anıtına çelenk sunumu ile başladı ve ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Günün anlam ve önemini anlatan bir konuşma yapıldı, ardından şiirler okundu.

Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, programda şeref defterini imzaladıktan sonra yaptığı konuşmasında, "Çanakkale Zaferi, Türk milletinin eşsiz kahramanlığının tarihe kazındığı bir destandır. Bu anlamlı günde başta büyük önder Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, ülkesine hizmet eden vatan evlatlarını selamlıyorum. Ayrıca, Ramazan Bayramı’nın bu mübarek gününde tüm İslam âleminin bayramını kutluyorum" ifadelerini kullandı.

Programın devamında, saygı duruşunda bulunuldu ve dualar edilmek üzere Kuran-ı Kerim okundu. Vali Özkan, ardından şehitlerin kabirlerini ziyaret ederek, kabirlere karanfil bıraktı.

Son olarak, anma programı İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Halk Kütüphanesi’nde Atatürk Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen etkinlik ile sona erdi.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.