Güncel »

Adana Ceyhan'dan Irak Petrolü Dünya Pazarına Yeniden Sevk Ediliyor

Irak hükümeti, Kerkük petrol sahalarından elde edilen ham petrolün, Kuzey Irak Kürt Yönetimi (IKBY) üzerinden Türkiye'ye taşınarak Ceyhan'a yeniden sevk edileceğini açıkladı.

Orta Doğu’daki artan çatışmalar ve Hürmüz Boğazı’ndaki abluka, küresel enerji arzında endişeleri artırırken, Irak petrolü, Adana’nın Ceyhan ilçesinden dünya piyasasına yeniden ulaştırılmaya başlandı. Irak hükümeti, Kerkük petrol sahalarından çıkarılan ham petrolün, Kuzey Irak Kürt Yönetimi (IKBY) aracılığıyla Türkiye'ye taşınarak Ceyhan’a sevkiyatını başlattığını duyurdu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, "Şu an itibariyle akış başladı. Günlük yaklaşık 170 bin ila 250 bin varillik bir akış olacak" ifadesini kullanarak, sürecin önemine dikkat çekti. Irak’tan gelen bu petrol akışının, dünya petrol piyasalarındaki dengeleri nasıl etkileyeceği ise merakla bekleniyor.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.