Siyaset »

İran Dışişleri Bakanı, Türkiye, Mısır ve Pakistan'a koordineli hareket etmeleri gerektiğini belirtti.

İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, Türkiye, Mısır ve Pakistan’daki mevkidaşlarıyla yaptığı telefon görüşmelerinde, ABD ve İsrail’in eylemlerine karşı ortak bir duruş sergileme çağrısında bulundu. Görüşmelerde, bu ülkelerin İran üzerindeki baskılarının arttığını ve istikrarı tehdit ettiğini vurgulayan Arakçi, ülkesinin güvenliğini korumak için her türlü önlemi alacaklarını ifade etti.

Arakçi'nin açıklamaları, İran medyası tarafından geniş bir şekilde yer buldu. Dışişleri Bakanı, ABD ve İsrail’in İran’ın altyapısına yönelik saldırılarının, bölgedeki gerilimi artırmayı amaçladığını dile getirdi. Bu bağlamda, Türkiye, Mısır ve Pakistan ile işbirliği yapmanın önemine dikkat çekerek, söz konusu ülkelerle beraber hareket etmenin gerekliliğini vurguladı. Ayrıca, İran’ın egemenliğini savunma konusundaki kararlılığını yineleyerek, bu süreçte işbirliğinin hayati bir öneme sahip olduğunu belirtti.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.