Güncel »

Kocaeli Kartepe ve Başiskele Yüksek Kesimlerinde Kar Yağışı Etkili Oldu

Kocaeli’nin yüksek kesimlerinde Ramazan Bayramı kar yağışı ile karşılandı. Kartepe, Başiskele ve Gölcük’ün yüksek noktaları beyaza büründü.

Kocaeli’de hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte kar yağışı etkisini göstermeye başladı. Özellikle Kartepe, Başiskele ve Gölcük gibi 200 metre rakımın üzerindeki alanlarda, dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı gece boyunca aralıklarla devam etti. Yağışın başlamasıyla birlikte Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 235 araç ve 630 personel ile yol küreme ve tuzlama çalışmalarına hız kazandırdı. Ana yollar, bağlantı yolları ve kritik güzergahlarda ulaşımın aksamaması için yoğun bir çaba sergilendi. Ekipler, özellikle gece saatlerinde oluşabilecek buzlanma riskine karşı önleyici tuzlama çalışmalarını artırdı. Aynı zamanda kırsal mahalle yollarında yol açma faaliyetlerine de ağırlık verildi.

Yüksek Kesimlerde Ulaşım Takibi Devam Ediyor

Kartepe zirve yolu, Kuzuyayla, Gölcük Eriklitepe ve Başiskele Aytepe gibi bölgelerde kar kalınlığının yer yer arttığı öğrenildi. Bu alanlarda ulaşımın aksamaması için çalışmaların sürdüğü bildirildi. Sürücülere kış lastiği ve zincir kullanmaları yönünde uyarılar yapılarak, ekiplerin olası yeni yağışlara karşı sahadaki hazırlıkları devam ettiği ifade edildi.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.