Asayiş »

Eskişehir'de Ticaret İl Müdürlüğü Ekipleri Tarafından 91 Bin TL Ceza Uygulandı

Eskişehir'de gerçekleştirilen denetimlerde toplam 91 bin 379 TL idari para cezası kesildi. Denetimler, fiyat etiketi ve kasa-raf uyuşmazlıkları gibi konularda yapıldı.

Eskişehir Valiliği tarafından aktarılan bilgilere göre, Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri il genelinde denetimlerini sürdürüyor. 13.03.2026 ile 19.03.2026 tarihleri arasında yapılan bu denetimlerde, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun çerçevesinde 60 firmanın 2 bin 520 ürünü denetlendi. Ekiplerin tespit ettiği aykırılıklar sonucunda toplamda 91 bin 379 TL idari para cezası kesildi. Ayrıca, haksız fiyat artışlarıyla ilgili olarak 12 firmada 60 ürün kontrol edildi ve bu durumla ilgili raporlar Ticaret Bakanlığı bünyesindeki Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu’na iletildi. Denetimlerin amacı, tüketicinin korunması ve piyasa düzeninin sağlanmasıdır.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.