Güncel »

Niğde Belediye Başkanı Özdemir, Ramazan Bayramı'nda Gazze'deki dramı hatırlattı.

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Ramazan Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda tüm İslam âleminin bayramını kutlarken, Gazze'de yaşanan insanlık dramına dikkat çekti ve barış ile adalet dileğinde bulundu.

Başkan Özdemir mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Rahmet ve bereket ayı Ramazan’ı geride bırakırken, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in ‘Müslümanlar birbirlerini sevmekte, birbirlerine acımakta ve birbirlerini korumakta bir vücut gibidirler. Vücudun bir uzvu hasta olduğunda, diğer uzuvlar da uykusuzluk ve ateşle onun acısına ortak olur’ hadis-i şerifinin idrakıyla bir bayrama daha kavuşuyoruz. Bu mukaddes günler; aramızdaki sevgi bağlarını güçlendirmek, yetimin başını okşamak ve yaşlılarımızın hayır dualarına talip olmak için büyük fırsattır. Ancak bu bayrama, bilhassa Gazze’de aylardır devam eden insanlık dramının ve zulmün gölgesinde, ne yazık ki buruk bir şekilde giriyoruz.

Yüreklerimizi dağlayan acıların ve dökülen masum kanlarının son bulması, Gazze’deki mazlum kardeşlerimizin ve tüm İslam coğrafyasının bir an evvel huzur, güven ve özgürlüğe kavuşması en büyük duamızdır. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızı gözetmeyi, çocuklarımıza bu coşkuyu doyasıya yaşatmayı ihmal etmemeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle, kıymetli Niğdeli hemşehrilerimin, aziz milletimizin ve tüm İslam âleminin Ramazan Bayramı’nı en kalbi duygularımla kutluyor, sağlık ve afiyet içinde nice bayramlara kavuşmayı diliyorum."


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.