Ankara'da AİLEM İşitme Engelliler Engelsiz İletişim Merkezi 268 bin çağrıda çeviri desteği sundu.
AİLEM, işitme engelli bireylerin iletişim ihtiyaçlarını karşılamak için 268 bin 719 çağrıya çeviri desteği sağladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, bu hizmetin erişilebilirlik hedefi doğrultusunda sunulduğunu belirtti.
AİLEM İşitme Engelliler Engelsiz İletişim Merkezi, işitme engelli bireylerin kamu, özel sektör ve sosyal hayattaki iletişim ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla önemli bir rol oynamaktadır. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, AİLEM aracılığıyla bugüne kadar toplamda 268 bin 719 çağrıya tercüme desteği sağlandığını bildirdi. Bu hizmetin, engelli bireylerin hizmetlere ulaşımını kolaylaştırmak ve iletişim engellerini ortadan kaldırmak amacıyla gerçekleştirilen dijital dönüşüm çalışmalarının bir parçası olduğunu ifade etti.
Bakan Göktaş, AİLEM uygulamasının Türk işaret dili kullanan bireyler için ortak bir iletişim noktası haline geldiğini vurgulayarak, 51 bin 932 kullanıcının bu merkezi aktif olarak kullandığını belirtti. Günde ortalama 150 çağrıya çeviri hizmeti sağladıklarını ifade eden Göktaş, bu süreçte Türk İşaret Dili çevirmenlerinin sağladığı desteğin önemine değindi. AİLEM, hem bakanlığın internet sitesi hem de mobil uygulama aracılığıyla erişilebilir durumda.
Göktaş, AİLEM’in yanı sıra, bakanlığın merkez ve taşra teşkilatlarında da işitme engelli bireyler için aktif hizmet verilmeye devam ettiğini hatırlatarak, şu an 53 ilde toplam 75 Türk İşaret Dili tercümanının sahada hizmet verdiğini kaydetti. Son 5 yıl içerisinde tapu, belediye, valilik, noter, banka ve sağlık gibi alanlarda işitme engelli vatandaşlara yaklaşık 10 bin 473 defa çeviri hizmeti sunulduğunu belirten Göktaş, AİLEM ve saha çalışmalarının Türk İşaret Dili kullanan tüm bireylerin iletişim engellerini kaldırmayı hedeflediğini ifade etti.