Mersin’de Şiddetli Yağış: Yalınayak Deresi Taştı, Bazı Bölgeleri Su Bastı
Kent genelinde gece saatlerinden itibaren aralıksız devam eden aşırı yağışlar, dere yataklarında su seviyesinin yükselmesine neden oldu. Şiddetli yağışın etkisiyle Yalınayak Deresi'nin taşması sonucu, çevredeki bazı bölgelerde kısmi sel baskınları meydana geldi.
Edinilen bilgilere göre, sabaha karşı debisi artan Yalınayak Deresi, yatağından çıkarak çevredeki yol ve alt kotlarda bulunan alanlara yayıldı. Taşkın nedeniyle bazı cadde ve sokaklarda su birikintileri oluşurken, ulaşımda yer yer aksamalar yaşandı. Bölgedeki bazı ikamet ve iş yerlerinin giriş katlarında su baskını ihbarları alındı.
Ekipler Bölgeye Sevk Edildi
Durumun bildirilmesi üzerine Mersin Büyükşehir Belediyesi, MESKİ ve itfaiye ekipleri bölgeye sevk edildi. Ekipler, iş makineleri ve vidanjörler yardımıyla tıkanan noktaları açmak ve biriken suları tahliye etmek için çalışma başlattı.
Vatandaşlara Tedbir Uyarısı
Yetkililer, yağışın etkisini sürdürme ihtimaline karşı dere yataklarına yakın bölgelerde ikamet eden vatandaşları ve sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyardı. Bölgedeki hasar tespit ve tahliye çalışmalarının devam ettiği bildirildi.