Siyaset »

Suudi Arabistan, İran Büyükelçiliği'ndeki 5 Yetkiliyi "İstenmeyen Kişi" İlan Etti

Suudi Arabistan, İran’ın Suudi Arabistan Büyükelçiliği’nde görevli askeri güvenlik ataşesi ve yardımcısının yanı sıra üç personeli "istenmeyen kişi" ilan etti.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı’nın yaptığı açıklamada, bu kararın İran’ın bölgedeki gerginliklere sebep olan eylemleriyle ilişkili olduğu ifade edildi. Özellikle İran’ın ABD ve İsrail'e karşı gerçekleştirdiği misillemelerin, ülkeler arasındaki diplomatik ilişkileri olumsuz yönde etkilediği belirtiliyor. İlan edilen kişilerin 24 saat içinde Suudi Arabistan'ı terk etmesi gerektiği de vurgulandı. Bu gelişme, Suudi Arabistan ile İran arasındaki ilişkilerin ne kadar hassas bir durumda olduğunu gösteriyor. Dışişleri Bakanlığı, bu tür adımların bölgedeki istikrarı sağlamak adına atıldığını ifade etti.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.