Yerel »

Çanakkale Gelibolu Açıklarında Caretta Caretta Balıkçılar Tarafından Kurtarıldı

Çanakkale’nin Gelibolu açıklarında bir balıkçı teknesinin ağlarına takılan caretta caretta, duyarlı balıkçılar tarafından denize geri salındı.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Çanakkale’de bulunan Çalı Balıkçılığa ait balıkçı teknesi, avlanmak amacıyla Gelibolu açıklarına açıldı. Tekne, ağlarını denize saldıktan sonra balıkları çekmeye başladı. Balıkçıların ağlarını toplarken, aralarında bir caretta caretta kaplumbağasının olduğunu fark etmeleri üzerine hemen harekete geçtiler. Duyarlı balıkçılar, kaplumbağayı nazik bir şekilde ağlardan kurtararak, ait olduğu deniz ortamına geri saldılar. Bu anlar, balıkçılardan biri tarafından cep telefonu ile kaydedildi.

Çalı Balıkçılık teknesinde görevli Oktay Şahin, yaşanan olayı şöyle aktardı: "Çanakkale Boğazı Gelibolu açıklarında avlanıyorduk. Ağlarımızı çekerken caretta caretta kaplumbağasıyla karşılaştık. Onu incitmeden, dikkatlice ağlarımızdan alarak denize geri saldık. Çalı Balıkçılık olarak, deniz canlılarına zarar vermeden her zaman bu tür durumlarda yardımcı oluyoruz. Genellikle caretta carettalar Çanakkale Boğazı ve Ege Denizi’nde görülüyor. Bizim avlanma bölgemiz bu alanlar olduğu için zaman zaman bu tür canlılarla karşılaşıyoruz ve onlara zarar vermeden denize iade ediyoruz.”


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.