Samsun Atakum'da "Çizgi ve Kadın" Temalı Resim Sergisi Sanatseverlerle Buluştu
Samsun Atakum'da düzenlenen "Çizgi ve Kadın" sergisi, sanatseverlerin ilgisini çekti. Sanatçı Hasbi Aslan, sergideki eserlerinde kadın imgesini çizgiyle anlatırken, toplumsal mesajlar da verdi.
Samsun’un Atakum ilçesinde gerçekleştirilen "Çizgi ve Kadın" temalı resim sergisi, sanatseverlerle buluştu. Eski öğretim üyesi Hasbi Aslan’ın 7’nci kişisel sergisi, Hasan Ali Yücel Gençlik Bilim ve Sanat Merkezi’nde açıldı. Serginin açılış töreninde kurdele kesimi yapıldı ve sanatçının kadın imgesine odaklanan eserleri sergilendi. Hasbi Aslan, bugüne kadar birçok ulusal ve uluslararası sergide yer aldığını belirterek, çizginin sanatsal ifade gücünü ön plana çıkararak toplumsal bir anlatı oluşturduğunu ifade etti.
Aslan, çizginin tarih boyunca görsel iletişimin temel unsurlarından biri olduğunu vurgulayarak, "Çizgi, bir ifade ve iletişim aracı olarak her çağda yerini korumuştur. Mağara duvarlarından günümüze kadar görsel anlatımın ilk unsuru olmuştur. Sanatçılar da bu güçlü anlatım aracını eserlerinde ustalıkla kullanmıştır" şeklinde konuştu.
Sergide kadın temasını merkeze aldığını dile getiren Aslan, kadını toplumun özü olarak nitelendirerek, bu özü resim sanatının temeli olan çizgiyle anlatmaya çalıştığını söyledi. Renklerin görsel bir haz sunduğunu, ancak esere ruh kazandıranın çizgi olduğunu belirten Aslan, resimde dengeyi ve biçimi oluşturan temel unsurun da çizgi olduğuna dikkat çekti. Sanatseverleri eserlerini görmeye davet eden Aslan, serginin kadına ve annelere verilen değerin önemine vurgu yapmak amacıyla hazırlandığını sözlerine ekledi.
Serginin açılışına, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamza Çalışıcı, CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ, Atakum Belediye Başkan Yardımcısı Suat Yıldız, Kültür Sanat ve Sosyal İşler Müdürü Deniz Gömeç, Samsun Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Av. Hale Günaydın, Uzm. Dr. M. Emin Dinççağ ile birlikte birçok akademisyen ve sanatsever katıldı.