Ankara'da MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Terörsüz Türkiye tarihi fırsat kapısıdır" dedi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara'da düzenlenen grup toplantısında terörle mücadele ve bölgesel olaylara ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Grup Toplantısı'nda gündeme dair açıklamalarda bulundu. Bahçeli, Türkiye'nin küresel güç olma hedefine yönelik yeni fırsatların doğduğunu vurgularken, "Terörsüz Türkiye" hedefinin tarihi bir fırsat kapısı olduğunu ifade etti.
Bahçeli, Ramazan Bayramı'nın ardından devam eden savaşların insanlık için büyük bir kayıp olduğunu belirterek, "Bayram boyunca savaşlar sürerken, bizlerin bu duruma karşı duyarsız kalmamız mümkün değildir. Siyonist-emperyalist yapıların bayramlarımızı zehirlemek için her türlü yolu denediğini görmekteyiz" dedi.
Birlik Vurgusu
Bahçeli, milli birlik ve kardeşliğin önemine dikkat çekerek, "Aramıza nifak tohumları düşürülmek isteniyor. Ancak biz, bu tür çabaları bertaraf etmek için her zamankinden daha kararlıyız. Birlik ve beraberliğimiz, güçlü bir Türkiye için en önemli unsurdur" şeklinde konuştu.
Bahçeli, "Türk ve Türkiye Yüzyılı atılımı, bu hedefe ulaşmak için önemli bir yol haritası olacaktır. Artık Türk-İslam coğrafyalarında savaşların sona ermesini istiyoruz" diyerek, bölgede kalıcı barış için dayanışmanın gerekliliğine vurgu yaptı.
Katar'daki Helikopter Kazası
Bahçeli, Katar'da kaza kırıma uğrayan helikopterdeki şehitlere ilişkin de duygularını paylaştı. "Bu olay, hepimizi derinden üzdü. Aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.
Bahçeli, uluslararası politikaya da değinerek, "ABD, İsrail ve İran arasında yaşanan gerginlikler, barış umutlarını tehdit ediyor" açıklamasında bulundu. "Savaşın ne kadar süreceği belirsizdir; bu, insanlık için büyük bir tehlike oluşturuyor" diye ekledi.
Terörsüz Türkiye Hedefi
Bahçeli, "Terörsüz Türkiye" hedefinin gerçekleştirilmesi için hukuki düzenlemelerin yapılacağını belirterek, "Bu süreçte iyi niyetle hareket edilmeli, yanlış anlaşılmalara mahal verilmemelidir" ifadelerini kullandı. Ayrıca, "Türk ile Kürt arasındaki kardeşlik bağının güçlenmesi için çalışmalara devam edeceğiz" dedi.
Son olarak, Bahçeli, Türkiye'nin yeni yüzyılda terörsüz bir ülke olma amacının kararlılıkla sürdürüleceğini vurguladı. "Bu süreç, Türk milletinin barış ve kardeşlik arzularının hayata geçirilmesi için bir fırsattır" şeklinde konuştu.