Sağlık »

Balıkesir Burhaniye'de Ramazan Sonrası Kan Bağışı İlgi Gördü

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde Ramazan döneminde azalan kan bağışı, bayram sonrası artış gösterdi. Cumhuriyet Meydanı'nda kurulan Türk Kızılayı Kan Bağışı otobüsüne vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Katılımcılar, kan bağışının önemine vurgu yaptı.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Türk Kızılayı ekipleri, bayram sonrası kan bağışının günlük 50 civarına ulaştığını belirtirken, Ramazan döneminde bu sayının 15-20 arasında olduğunu ifade etti. Kan verenler, sağlık açısından faydalı olduğunu ve topluma yardım etmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi. 55 yaşındaki Selahattin Karakuş, "23 seferdir kan veriyorum. Kan vermeye devam edeceğim. Kan verince rahatlıyorum. Milletimize ve devletimize yararım dokunsun. Faydam dokunsun" şeklinde konuştu. Ayrıca, 22 yaşındaki Deniz Demir, "İlk kez kan veriyorum. İnsanların kan bağışı yapmasını tavsiye ediyorum. Kan bağışı hayat kurtarır" dedi. Bu durum, toplumda kan bağışının yaygınlaştırılması adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.