Siyaset »

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Savaşın Bedelini Tüm Dünya Ödüyor Dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, savaşın Netanyahu’nun ikbal savaşı olduğunu ve bunun bedelini tüm dünyanın ödediğini vurguladı. Ayrıca, savaşın sona ermesi için acil diyalog çağrısında bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada, savaşın Netanyahu tarafından yürütülen bir ikbal savaşı olduğunu belirtti. "Savaş, Netanyahu’nun ikbal savaşı ama ceremesini 8 milyar çekiyor" ifadelerini kullanan Erdoğan, savaşın uzamasının küresel ekonomik dalgalanmalara yol açtığını kaydetti.

Erdoğan, "Dünya enerji ticaretinin yüzde 20’sinin geçtiği Hürmüz Boğazı’nın kapanması, küresel ekonomiyi ciddi bir türbülansa sokmuştur" dedi. Bu bağlamda, uluslararası toplumun bu duruma karşı cesur ve ön alıcı bir tutum sergilemesi gerektiğinin altını çizdi.

Ramazan Bayramı'nın halk üzerindeki etkilerine de değinen Erdoğan, bu süreçte paylaşma ve yardımlaşma duygularının ön planda olduğunu vurguladı. Ayrıca, Ramazan'da Külliye'ye 592 bin vatandaşın ziyaret ettiğini belirtti.

Erdoğan, Türkiye'nin terörsüz bir ortamda ilerlemesi için yürütülen süreçlerin önemine değinerek, bu süreçlerin iç ve dış politikada sağduyu ile yönetilmesi gerektiğini ifade etti. "Türkiye, ateş çemberinin dışında kalmakta kararlıdır" dedi. Savaşın sona ermesi için diyalog kapılarının açılması gerektiğini ve bu konuda herkesin sorumluluk alması gerektiğini söyledi.

İran'daki gelişmelerin Türkiye ekonomisi üzerindeki etkilerine de dikkat çeken Erdoğan, İçişleri Bakanlığı'na uygulama süreçlerini dikkatli yönetme talimatı verdi. Türkiye'nin ekonomisinin direnç eşiğinin en yüksek seviyede olduğunu vurguladı ve istikrarın korunması gerektiğini belirtti.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.