Edirne Sanayi Sitesi'nde Bir Mobilya Atölyesinde Yangın Kontrol Altına Alındı
Edirne Sanayi Sitesi'nde gerçekleşen yangında, itfaiye ekipleri alevleri diğer iş yerlerine sıçratmadan kontrol altına aldı. Yangının çıkış sebebiyle ilgili inceleme başlatıldı.
Edirne Sanayi Sitesi'nde, henüz belirlenemeyen bir nedenle bir mobilya atölyesinde yangın meydana geldi. Yangın, kısa sürede büyüyerek atölyeyi sararken, çevredeki vatandaşlar durumu hemen yetkililere bildirdi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ve polis ekibi yönlendirildi. Atölyede bulunan yanıcı malzemelerin alevlerin yayılmasını hızlandırdığı gözlemlendi. Bu durumu dikkate alan itfaiye ekipleri, yangının bitişikteki dükkanlara sirayet etmemesi için hızlı ve stratejik bir müdahale gerçekleştirdi.
Yangın söndürme çalışmalarının devam ettiği esnada, Edirne Valisi Yunus Sezer, Belediye Başkanı Filiz Gencan ve Edirne İl Emniyet Müdürü Muhittin Ayhan olay yerine gelerek, çalışmaların gidişatını yerinde takip etti. Yetkililer, itfaiye ekiplerinden durum hakkında bilgi alırken, esnafa geçmiş olsun dileklerini iletti. Olay yerine intikal eden polis ekipleri, çevre güvenliğini sağlamak amacıyla gerekli önlemleri aldı.
İtfaiye erleri, alevleri kontrol altına almak için yoğun bir çaba sarf etti. Yaklaşık iki saat süren söndürme çalışmaları sonucunda, yangın diğer iş yerlerine sıçramadan tamamen kontrol altına alındı. Yangının çıkış nedenine dair geniş çaplı bir inceleme başlatıldığı bildirildi. Olayla ilgili yetkililerin ilerleyen günlerde daha fazla bilgi paylaşması bekleniyor.