Siyaset »

Türkiye, Mısır ve Pakistan, 48 Saat İçinde İslamabad'da ABD-İran Görüşmesi Düzenlenmesini Sağlamak İçin Çaba Harcıyor.

ABD basınında yer alan habere göre, Türkiye, Mısır ve Pakistan, 48 saat içinde İslamabad'da bir ABD-İran görüşmesi düzenlenmesi için taraflara baskı yapıyor.

ABD Başkanı Donald Trump, İran ile görüşmeler yapıldığını öne sürerken, İran bu iddiaları yalanlayarak herhangi bir görüşmenin gerçekleşmediğini bildirmişti. ABD merkezli The Wall Street Journal'da yer alan haberde, Türkiye, Mısır ve Pakistan'dan yetkililerin önümüzdeki 48 saat içinde ABD ve İranlı yetkililer arasında bir toplantı düzenlenmesi için yoğun çaba gösterdiği belirtiliyor. Ancak iki tarafın görüşlerinin oldukça farklı olduğu ifade ediliyor.

Ayrıca, ABD'nin savaşı sona erdirmek amacıyla İran'a gönderdiği 15 maddelik planda, büyük oranda Trump yönetiminin Tahran'dan daha önce talep ettiklerine odaklandığı vurgulanıyor. Pakistan ise, savaşı sona erdirmek için ABD ile İran arasında barış görüşmelerinde arabuluculuk yapmayı teklif ettiğini ifade ediyor. Bu durum, bölgedeki gerginliğin azalması adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.