Asayiş »

Ankara'da Halka Arz Vaadiyle Dolandırıcılık Yapan 65 Kişi Gözaltına Alındı

Ankara'da gerçekleştirilen dolandırıcılık operasyonunda, halka arz vaadiyle mağdurlardan para toplayan 65 şüpheli gözaltına alındı. Soruşturma hala devam ediyor.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Sahtecilik ve Dolandırıcılık Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen bu soruşturma, borsa ve halka arz vaadiyle dolandırıcılık yapan şüphelilere yönelik başlatıldı. Şüphelilerin, yatırım yaptıkları ve yakında halka arz edileceği iddia edilen şirketler aracılığıyla vatandaşları ikna ederek para topladıkları belirlendi. Başlangıçta küçük yatırımlar üzerinden kazanç sağlandığı izlenimi yaratarak, mağdurlardan daha yüksek miktarlarda para talep ettikleri tespit edildi. Bu süreçte, kullanmış oldukları çok sayıda şirket hesabı da ortaya çıkarıldı.

24 Mart 2026 tarihi itibarıyla, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği tarafından yürütülen operasyonlar neticesinde toplamda 65 kişi hakkında gözaltı kararı alındı. Şu anda olayla ilgili olarak soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.