Kocaeli Gebze'den Dönüş Yapan Hakan Zengin, İran'da Yaşanan Gerilimle İlgili Deneyimlerini Paylaştı
İran'daki çatışmaların başlangıcında bulunan Hakan Zengin, 50 saatlik bir yolculukla Türkiye'ye döndü ve yaşadıklarını anlattı.
İran'da gerilimin başladığı günlerde orada bulunan Türk vatandaşı Hakan Zengin, kritik anları ve dönüş yolculuğunu detaylarıyla aktardı. Yaklaşık beş yıldır Türk merkezli bir firmanın yöneticiliğini üstlenen Zengin, ailesinin Kocaeli'nin Gebze ilçesinde yaşadığını belirtti. Türkiye'ye döndükten sonra bölgedeki gözlemlerini paylaşan Zengin'in olaylar sırasında çektiği görüntüler, durumun ciddiyetini bir kez daha gözler önüne serdi.
Büyük Patlama ve Panik Havası
Savaşın başladığı gün resmi dairede bulunan Zengin, "O gün büyük bir patlama oldu. Şehrin üzerinden geçen uçak sesiyle herkes irkildi. Ardından İran genelinde üst düzey komutanlarla ilgili söylentiler yayıldı; Ali Hamaney'in öldüğüne dair haberler de çıktı. Bu nedenle tatil ilan edildi. Savaş sonrası herkes işine devam etti, panik havası oluşmadı," dedi. Akşam eve gittiğinde markette yoğunluk bekleyen Zengin, insanların normal hayatlarına devam ettiğini ifade etti.
Halkın Moral Desteği
Zengin, İran halkının savaş ortamında bile motivasyonunu sürdürdüğünü belirtti. "Bulunduğum semtte her akşam mitingler oluyordu. İnsanlar bayraklarla sokaklarda yürüyerek 'Allahuekber' sesleriyle destek gösterileri yapıyordu. Ciddi bir kenetlenme vardı ve kimse panik yapmıyordu," şeklinde konuştu. Ayrıca esnafın kâr etmeden satış yaptığını ve marketlerde fiyatların düştüğünü vurguladı.
Güvenlik Kontrolleri ve Yolculuk Deneyimi
Türkiye sınırına ulaştığında İran plakalı aracı nedeniyle sık sık güvenlik kontrolüne tabi tutulduğunu söyleyen Zengin, yolda herhangi bir sorun yaşamadığını ifade etti. Ancak Türk sınırından sonra çok fazla durdurulması nedeniyle valizlerinin sıkça kontrol edildiğini anlattı.
Savaştan Kaçmak Olumsuz Bir Durum
Zengin, komşularına dönüş yolculuğu için birlikte gelmeyi teklif ettiğini, ancak kimsenin bunu kabul etmediğini belirtti. "Orada savaştan kaçmak hoş karşılanmıyor. Ben de 'Savaştan kaçmıyorum' dedim, sadece erken çıkmış oldum. Herkes ülkesinde kalmak istiyor, dışarıda bulunan İranlılar da geri dönmeye başladı," diye ekledi. Sınırda ciddi bir yoğunluk görmediğini, 12-13 gün sonra sınırın oldukça sakin olduğunu sözlerine ekledi.