Bursa Osmangazi'de 156 Yıllık Tarihi Binada Yangın Çıktı
Bursa Osmangazi'de meydana gelen yangında, 156 yıllık tarihi bina zarar gördü. Gece saatlerinde çıkan yangın, gündüz saatlerinde dron ile görüntülendi. Bursalıların Dönence Kafe olarak bildiği yapının metruk durumda olduğu ve madde bağımlıları tarafından kullanıldığı iddiaları mahalle sakinlerini endişelendiriyor.
Osmangazi ilçesi Yahşibey Mahallesi’nde bulunan tarihi bina, yangın sonrası gündeme geldi. Dron kamerası ile çekilen görüntülerde, binanın uzun süredir kullanılmadığı, camlarının kırıldığı ve iç kısmının büyük ölçüde tahrip olduğu gözlemlendi. Bu durum, yapının hem tarihi miras olarak hem de güvenlik açısından risk taşıdığını ortaya koyuyor.
Mahalle sakinleri, kontrolsüz bir şekilde bırakılan bu yapının sadece tarihi bir değer taşımadığını, aynı zamanda ciddi güvenlik sorunları oluşturduğunu belirtiyor. Benzer olayların yaşanmaması için yetkililerden gerekli önlemlerin alınmasını talep ediyorlar.
Yangının ardından yetkililerin, binayla ilgili nasıl bir adım atacağı ise merakla bekleniyor. Bu tarihi yapının korunması ve güvenliğinin sağlanması adına atılacak adımlar, mahalle halkı için büyük önem taşıyor.