Sakarya'da Prof. Dr. Alaeddin Yavaşça Konser Salonu, Müzevi Törenle Hizmete Girdi
Sakarya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı bünyesinde inşa edilen Prof. Dr. Alaeddin Yavaşça Konser Salonu, yapılan tören ile açıldı. Açılışa birçok protokol üyesi ve davetli katıldı. İş insanı Ahmet Pekşen tarafından tefriş edilen salonun, konservatuvarın akademik çalışmaları için önemli bir katkı sağlayacağı belirtildi.
Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Sakarya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nda gerçekleştirilen açılış törenine, AK Parti Sakarya Milletvekili Ertuğrul Kocacık, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamza Al, Serdivan Belediye Başkanı Osman Çelik, iş insanı Ahmet Pekşen, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Törende, yeni konser salonunun konservatuvarın akademik çalışmaları ve öğrenci faaliyetleri için önemli bir ihtiyaç olduğu vurgulandı. Ayrıca, Adapazarı’nda spor camiasına katkılarıyla bilinen Mustafa Pekşen ile Türk müziğinin önemli bestekarlarından Prof. Dr. Alaeddin Yavaşça’nın hayatları hakkında kısa sunumlar yapıldı. Konuşmaların ardından, salonun yapımına ve tefrişatına katkılarından dolayı iş insanı Ahmet Pekşen’e rektörlük tarafından plaket verildi.
Klasik ve Yerel Türküler İle Zenginleşti
Açılış etkinlikleri çerçevesinde, Devlet Konservatuvarı öğrencileri ve sanatçılar sahne aldı. Konserde, klasik Türk Müziği eserlerinin yanı sıra Sakarya yöresine ait türkülerin de seslendirildiği görüldü. Saz sanatçıları Kadir Yige, Aydın Battal, Adnan Bahadır, Erdem Çabuk, Kemal Ata Öztürk ve Tunahan Kazanır performans sergilerken; solist olarak Tülay Bayrakoğlu, Furkan Gümüşgöz ve Serpil Bulut sahne aldı. Ayrıca, Hidayet Yiğit de programda eser seslendirdi. Bu etkinlik, Sakarya'nın kültürel ve sanatsal yaşamına önemli bir katkı sağladı.