Ordu Altınordu'da Karayemiş Ağaçları Mevsiminden Önce Meyve Verdi
Ordu Altınordu ilçesinde bir karayemiş ağacının normal mevsiminden 3 ay önce meyve vermesi ilgiyle karşılandı. Mahalle sakinleri ve yoldan geçenler, bu durum karşısında şaşkınlıklarını gizleyemedi.
Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Ordu'nun Altınordu ilçesine bağlı Şahincili Mahallesi'nde, genellikle haziran sonu ile temmuz başında meyve vermesi beklenen karayemiş (taflan) ağacı, bu yıl ilkbahar mevsiminde meyve vermesi ile dikkatleri üzerine çekti. Mevsiminden yaklaşık 3 ay önce meyve veren bu ağaç, mahalle halkının yanı sıra yoldan geçenlerin de ilgisini topladı.
Karayemişin Kullanım Alanları
Karadeniz Bölgesi'nde yaygın olarak yetişen karayemiş meyvesi, koyu mor rengi ve antioksidan açısından zengin yapısı ile biliniyor. Taze olarak tüketilmesinin yanı sıra, turşu ve reçel yapımında da kullanılan karayemişin sağlık açısından pek çok faydası bulunuyor.
Erken Meyve Verme Durumu
Mahallede yaşayan Talip Tatlıcan, yıllardır tanıdıkları karayemiş ağacının bu yıl ilk kez erken meyve verdiğini belirtti. Tatlıcan, "Komşumuzun tarlasındaki karayemişler mart ayında çiçek açtı ve meyve verdi. Normalde haziran ayının sonlarına kadar bekliyoruz. Bu mevsimde hiç beklemiyorduk. İnşallah mevsiminde daha iyi olur. Tadı çok güzel, turşusu da yapılıyor, bu şekilde de yeniliyor. Çok faydalı bir meyve. Bu yıl ilk defa bu aylarda meyve verdi, diğer senelerde mevsiminde oluyordu. Yoldan geçenler de bu duruma şaşırıyor ve çok fotoğrafını çekiyorlar" dedi.