Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, Düzce Ulaşım A.Ş. şoförlerine yangın eğitimleri düzenledi.
Düzce'de gerçekleşen yangın eğitimleri, şehir içi toplu taşıma hizmeti veren Düzce Ulaşım A.Ş. şoförlerine yönelik olarak gerçekleştirildi. Eğitimler, şoförlerin yangın anında doğru müdahalelerde bulunmalarını sağlamak amacıyla Düzce İtfaiye Müdürlüğü tarafından verildi.
Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, şehir genelindeki kamu kurumlarını yangın güvenliği konularında bilinçlendirmek için çeşitli eğitimler düzenliyor. Bu kapsamda, Düzce Ulaşım A.Ş. bünyesindeki toplu taşıma şoförlerine yönelik olarak Temel Yangın Eğitimi gerçekleştirildi. Eğitim, Düzce İtfaiye Müdürlüğü binasında yapıldı ve katılımcılara yangın anında neler yapılması gerektiği anlatıldı.
Eğitimde, ilk olarak teorik bilgiler verildi. İtfaiye ekiplerinin görevleri ve acil durumlarda yapılması gerekenler hakkında sunumlar yapıldı. Ardından, pratik uygulamalarla yangın söndürme teknikleri gösterildi. Yangın söndürme ekipmanları tanıtıldı ve şoförler, yangın anında nasıl hareket etmeleri gerektiği konusunda bilgi sahibi oldu.
Eğitime katılan 34 toplu taşıma şoförünün yanı sıra, toplamda 500 şoförün eğitim alması planlanıyor. Bu eğitimlerle, Düzce'deki toplu taşıma hizmetlerinin daha güvenli hale getirilmesi hedefleniyor. Düzce Belediyesi, yangın güvenliği konusunda farkındalığı artırmayı ve toplumu bilinçlendirmeyi amaçlıyor.