Antalya Muratpaşa'da Yaşlılara Saygı Haftası Etkinliği Gerçekleştirildi
Antalya Muratpaşa'da düzenlenen etkinlikte, yaşlı dostu kent vurgusu yapıldı. Başkan Uysal, yalnızlık hissini azaltmak ve yaşlıların taleplerine hızlı ulaşım sağlamak için çalışmaların devam edeceğini belirtti.
Muratpaşa Belediyesi, Aydın Kanza Sanat Galerisi'nde Yaşlılara Saygı Haftası dolayısıyla bir sergi ve panayır düzenledi. Etkinlik, çok sayıda sivil toplum kuruluşunun katılımıyla gerçekleşti. Türkiye Alzheimer Derneği, ANSAN Antalya Sanatçılar Derneği, Ubuntu Gönüllüleri gibi birçok dernek stant açarak etkinliğe destek verdi.
Bonsai eserlerinin sergilendiği etkinlikte, Antalya'nın doğal bitki örtüsünü yansıtan "Antalya’nın Doğal Yüzü" adlı çalışma ziyaretçiler tarafından büyük ilgiyle karşılandı. Bu eserler, sergiye yeşil bir atmosfer kazandırdı.
Başkan Uysal, etkinlikte yaptığı konuşmada, "Turunç Masa hizmetimiz sayesinde yaşlılar, belediyemize günün her saatinde ulaşabiliyorlar" diyerek, yaşlıların yanında olmak için çeşitli platformlarda buluşarak bağların güçlendiğini vurguladı.
Muratpaşa'nın "yaşlı dostu kent" olarak ilan edildiğini belirten Uysal, yaşlanmanın getirdiği sorunların farkında olduklarını ifade etti. Ekonomik şartlar elverdiği sürece bu alanda çalışmaların sürdürüleceği mesajını verdi.
Etkinliğin ardından müzik konseri düzenlendi. Katılan dernekler, Başkan Uysal'a teşekkür belgeleri ve hediyeler takdim etti. Aydın Kanza Sanat Galerisi'nde düzenlenen sergi ve panayır, 27 Mart Cuma gününe kadar 11.00-17.00 saatleri arasında ziyarete açık kalacak. Program çerçevesinde her gün saat 13.00'te canlı müzik konseri, 14.00'te ise konferanslar gerçekleştirilecek. Ayrıca, Muratpaşa Belediyesi Yaşlıevleri üyeleri tarafından hazırlanacak "Anadolu’dan Toroslara" isimli Türk Halk Müziği Konseri, 30 Mart Pazartesi saat 20.00'de Muratpaşa Belediyesi Kültür Salonu'nda sanatseverlerle buluşacak.