Eğitim »

Kilis Merkez'de Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Çalıştayı Düzenlendi

Kilis Merkez'de gerçekleşen Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli çalıştayı, eğitimde bütüncül bir yaklaşımın önemini vurguladı.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Kilis 7 Aralık Üniversitesi Konferans Salonu'nda düzenlenen "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ışığında eğitime bütüncül bakış" çalıştayı, eğitim alanında önemli bir buluşma noktası oldu. Çalıştayda, İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Açıkgöz, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin, bilgiyi değerle birleştiren ve bireylerin şahsiyet gelişimini ön planda tutan etkili bir eğitim yaklaşımı olduğunu ifade etti. Açıkgöz, bu modelin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in rehberliğinde, eğitim sistemine yön vereceği inancını dile getirdi. "Düşünen, sorgulayan, milli ve manevi değerlere bağlı bireyler yetiştirmek hedefleniyor" şeklinde konuştu.

Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zekeriya Akman da eğitimin geleceğin inşasında kritik bir rol oynadığını belirtti. Eğitimin, geçmiş, bugün ve geleceği şekillendiren önemli bir kavram olduğuna dikkat çeken Akman, "Eğitime dair söylenen her söz, ortaya konulan her fikir ve gerçekleştirilen her çalışma, aslında bir gelecek inşasıdır" dedi.

Çalıştaya Kilis Vali Yardımcısı Yusuf Durani Dinç'in yanı sıra öğrenciler ve çeşitli protokol üyeleri katıldı. Katılımcılar, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin eğitimdeki yeri ve önemi hakkında bilgi alışverişinde bulundu.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.