Sivas'ta Gerçekleşen Anma Töreninde Kazada Hayatını Kaybedenler Dualarla Anıldı
Sivas'ta düzenlenen anma töreninde, helikopter kazasında hayatını kaybeden BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile 4 kişi mezarları başında anıldı. Törene BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Sivas Belediye Başkanı Adem Uzun ve çok sayıda kişi katıldı. Kur’an-ı Kerim okunmasının ardından yapılan dualar sonrasında, mezarlara güller bırakıldı.
Muhsin Yazıcıoğlu ile beraber şüpheli bir şekilde gerçekleşen helikopter kazasında yaşamını yitiren gazeteci İsmail Güneş, Belediye Meclis Üyesi Adayı Murat Çetinkaya, BBP İl Başkanı Erhan Üstündağ ve İl Başkan Yardımcısı Yüksel Yancı, Sivas’ta kabirleri başında düzenlenen bir törenle anıldı. Anma programına BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Sivas Belediye Başkanı Adem Uzun, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Şengönül, BBP üyeleri, hayatını kaybedenlerin aileleri ve sevenleri katıldı. Programda Kur’an-ı Kerim okunarak, dualar edildi. Duanın ardından katılımcılar, mezarlara güller bıraktı.
Törenin ardından bir konuşma yapan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "Dün Ankara’daydık. Bugün de burada kabri bulunanları anmak için toplandık. Bu arkadaşlarımız hem Büyük Birlik Partisi davasına, hem Türk milliyetçiliği fikriyatına, Türk İslam ülküsü idealine, İ’lây-ı Kelimetullah için nizam-ı alem Kızılelması’na gönülden inanmış kişilerdir. Her biri birer gazi Alperen’di. Bunun için o helikopterin içindeydiler. Ölüme gittiklerini bilselerdi yine de o helikopterin içerisinde, Muhsin Yazıcıoğlu’nun yanında olacaklarına inanıyorum. Onlar davalarına ve liderlerine sadık kişilerdi. Onların hepsi birer şehittir. Biz şehitlerimizi rahmetle yad ediyoruz. Onları unutmayacağız, unutturmayacağız. Ruhları şad, mekanları cennet olsun" ifadelerini kullandı.