Yerel »

Bingöl Yayladere'de Kış Uykusundan Uyanan Ayılar Eğlendi

Bingöl’ün Yayladere ilçesinde kış uykusundan uyanan iki ayı, karla kaplı alanda oyun oynadı. Ayılar yuvalarından çıkarak kar üzerinde zaman geçirirken, bu anlar bölgedeki bir vatandaş tarafından kaydedildi.

Bingöl’ün Yayladere ilçesine bağlı Aydınlar köyünde, kış mevsiminin etkileri sürerken, kış uykusundan uyanan iki ayı, karla kaplı arazide oynamaya başladı. İki ayının neşeli halleri, bölgedeki İzzet Yıldırım isimli bir vatandaş tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Ayılar, kar üzerinde bir süre oyun oynadıktan sonra, yuvalarına geri dönmek üzere bölgeden uzaklaştı. Kış uykusu sonrası bu görüntüler, ilçe sakinleri tarafından ilgiyle karşılandı ve sosyal medyada paylaşıldı. Doğanın bu güzel anlarının kaydedilmesi, bölgedeki hayvanların yaşam döngüsünü gözler önüne serdi.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.