Asayiş »

Adana'da Boşandığı Kocası Tarafından Çocuklarının Önünde Bacağından Vurulan Biyologun Durumu Ciddiyetini Koruyor

Adana’nın Çukurova ilçesinde, 3 yıl önce boşandığı kocası tarafından bacağından vurulan biyolog Dilan Öztürk, komşularının yardımıyla hayatta kaldı. Olayın ardından hastaneye kaldırılan Öztürk, eski eşinin tehditleri nedeniyle büyük korku yaşıyor.

Edinilen bilgilere göre, olay, Çukurova ilçesi Güzelyalı Mahallesi’nde meydana geldi. Biyolog Dilan Öztürk (33), 8 yıl önce müteahhit A.K. (34) ile evlenmişti. Bu evlilikten 5 ve 7 yaşlarında iki çocukları olan çift, evliliklerinin ilerleyen dönemlerinde kıskançlık nedeniyle sorunlar yaşamaya başladı. Öztürk, eşinin kendisini darp ettiğini öne sürerek boşanma kararı aldı. Üç yıl önce boşanan Öztürk, A.K.'nin tehditlerine maruz kaldı. A.K., boşanmanın ardından da kadının peşini bırakmadı ve tehditlerine devam etti. Bunun üzerine Dilan Öztürk, polise giderek şikayette bulundu. 11 Eylül 2025 tarihinde A.K.’ye bir ay uzaklaştırma kararı verildi. Ancak A.K. bu karara uymayarak Öztürk’e ölüm tehditleri yapmaya devam etti.

26 Mart günü sabah saatlerinde A.K., Dilan Öztürk’ü telefonla arayarak çocukların nerede olduğunu sordu. Genç kadın çocuklarının yanında olduğunu söyleyerek telefon görüşmesini sonlandırdı. Çocukları okula götürmek için dışarı çıktığında, apartmanın yanındaki boşlukta saklanan A.K. ortaya çıkarak, "Selam seni öldüreceğim" diye bağırdı. Bu sırada apartman önündeki komşuları kadına yardım ederek siper oldular. Yaşanan arbede esnasında A.K., tabancayla ateş ederek Öztürk'ü bacağından vurdu. Yaralı kadın yerde yatarken, A.K. otomobiliyle üzerinden geçmeye çalıştı ancak komşular engel oldu. Dilan Öztürk, olay yerine çağrılan ambulansla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Olayın ardından A.K., polis merkezine giderek teslim oldu.

Dilan Öztürk, yaşadığı durumu anlatarak, "Eski kocam beni aldattı. Ama onun tarafından benim aldattığım iddia edildi. Bunun üzerine, telefon kayıtlarım incelensin dedim. Eski eşim bu nedenle sürekli olarak beni darp ediyordu. Boşandıktan sonra da peşimi bırakmadı. Sürekli ölüm tehditleri alıyordum. Sonunda beni vurdu. Komşular olmasaydı, beni öldürmüş olacaktı. Yerde yatarken arabayla üzerimden geçmek istedi. Korkuyorum, ölmek istemiyorum. Eski eşimin tutuklanmasını istiyorum" diyerek endişelerini dile getirdi.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.