Ankara'da Geleneksel Bayramlaşma Programı Büyük İlgi Gördü
Ankaralılar, geleneksel bayramlaşma etkinliğinde bir araya geldi. Etkinlik, derneğin genel merkezinde yoğun katılım ile gerçekleştirildi.
Ankara'da, Ankaralılar ve Ankara’ya Hizmet Edenler Derneği tarafından düzenlenen geleneksel bayramlaşma etkinliği, derneğin genel merkezinde büyük bir katılımla yapıldı. Bu gelenek, katılımcılar arasında dayanışma ve paylaşma ruhunu pekiştirdi.
Dayanışma ve Paylaşma Vurgusu
Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren AHİD Genel Başkanı Hilmi Yaman, Ramazan ayı boyunca gerçekleştirilen faaliyetlere değinerek, birlik ve dayanışma konusuna dikkat çekti. Yaman, Keçiören Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen iftar programında aynı sofrayı paylaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Ayrıca, yardımların ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıldığını belirterek, bu tür etkinliklerin yıl boyunca sürdürülmesi gerektiğini vurguladı.
Yaman, bayramların birlik ve beraberliği pekiştiren özel günler olduğunu belirterek, bu güzel atmosferin sürekli olmasını temenni etti.
Bayram Kutlamaları ve Temenniler
Programa katılan Ankara Milletvekili Av. İdris Şahin, programda bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek tüm Ankaralıların bayramını kutladı. Birlik ve beraberlik içinde nice bayramlara ulaşmayı temenni ettiğini belirtti. Şahin, Ankaralıların sesi olmaya yönelik gayretlerinin süreceğini vurguladı.
Milletvekili Adnan Beker de Ankara’nın ortak payda olduğunu ifade ederek, Ankaralılar Derneği yönetiminin bayramını kutladı. Ülkenin birlik ve beraberliğinin daim olmasını diledi. Temsilciler olarak Ankaralılar için çalışmaya devam edeceklerini belirtti.
AHİD'in Önemi
Milletvekili Kurtcan Çelebi, AHİD’in birleştirici rolüne dikkat çekerek, Ramazan ayında dayanışma ve paylaşma içerisinde geçirdiklerini belirtti. İhtiyaç sahiplerinin yanında olmanın önemine vurgu yaparak, nice bayramlara birlikte ulaşmayı diledi.
Milletvekili Mustafa Nedim Yamalı da bayramlaşma kültürünün önemini vurguladı. Hemşehrilerinin bayramını kutlayarak, birlik ve beraberlik içinde nice bayramlar geçirmeyi temenni etti. Bu geleneği yaşatan herkese teşekkür etti.
Sivil Toplum Kuruluşlarının Rolü
Milletvekili Mevlüt Karakaya, sivil toplum kuruluşlarının önemine değinerek Ankaralılar Derneği'nin önemli bir misyon üstlendiğini ifade etti. Bu tür kuruluşların hem hemşehrilik bağlarını güçlendirmede hem de toplumsal sorunlara çözüm üretmede büyük önem taşıdığını belirtti. Katılımcıların farklı görüşlerden gelerek bir araya gelmesinin, Ankara’ya aidiyet duygusunu güçlendirdiğini vurguladı. Karakaya, bugün baba ocağı olarak gördükleri AHİD’e bayramlaşmaya geldiklerini söyledi.