Asayiş »

İstanbul Kadıköy'de Yapılan Trafik Denetiminde Alkollü Sürücü Yakalandı

İstanbul Kadıköy'de gerçekleştirilen trafik denetiminde, dur ihtarına uymayan alkollü sürücü kısa sürede yakalandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, Kadıköy'de trafik güvenliğini sağlamak amacıyla gece saatlerinde denetimlerini sürdürdü. Atatürk Caddesi üzerinde yapılan uygulama sırasında bir araç durdurulmak istendi. Ancak, araç sürücüsü dur ihtarına uymayarak kaçmaya başladı. Ekiplerin hızlı ve koordineli müdahalesi sayesinde, takip kısa sürede sonuçlandı ve araç güvenli bir şekilde durduruldu.

Yakalanan sürücünün kimliği A.N.P. olarak belirlendi. Yapılan alkol testinde 2.22 promil alkollü olduğu tespit edildi. Bu nedenle, sürücüye alkollü araç kullanmak, dur ihtarına uymamak, tehlikeli şerit değiştirmek ve ters yönde ilerlemek gibi çeşitli ihlallerden toplam 245 bin lira idari para cezası uygulandı. Ayrıca, sürücünün aracı trafikten men edildi.

Olayla ilgili olarak, A.N.P. hakkında Türk Ceza Kanunu’nun 179. Maddesi kapsamında "trafik güvenliğini tehlikeye sokmak" suçundan işlem yapıldı. İşlemlerinin ardından sürücü, adli makamlarca serbest bırakıldı.

Denetim sırasında araçta bulunan bir yolcunun, yakalama anında polis ekiplerine zorluk çıkardığı bildirildi. Bu durum, emniyet güçlerinin görevini yerine getirmesini engellemeye yönelik bir davranış olarak değerlendirildi.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.