Düzce'de Adalet Bakanı Akın Gürlek, 12. Yargı Paketi'ni ve yargı camiasının sorunlarını ele aldı.
Adalet Bakanı Akın Gürlek, 12. Yargı Paketi kapsamında yargı camiasıyla sürekli istişare halinde olduklarını belirtti. Düzce ziyareti sırasında Adalet Sarayı'nı ziyaret eden Gürlek, burada hakim ve savcıların çalışma koşullarının iyileştirilmesi için çalışmalar yapılacağını ifade etti.
Bakan Gürlek, Düzce Cumhuriyet Başsavcısı Yasin Emre ile birlikte gerçekleştirdiği ziyaret sırasında, adliye ziyaretlerinin önemine dikkat çekti. "Sizler de Düzce’de görev yapıyorsunuz. Sizlerin fikirleri bizim için çok önemli." diyen Gürlek, adliyenin çalışma ortamını olumlu bulduğunu belirtti. Ayrıca, lojman sorunlarının büyük ölçüde çözüldüğünü vurguladı. Gürlek, meslektaşlarına destek olmayı amaçladıklarını ve yaşanan sorunları yakından bildiklerini ifade etti.
Adliye Ziyaretlerinin Önemi
Bakan Gürlek, 20 yıllık meslek hayatında edindiği deneyimleri paylaşarak, adliyenin ziyaret edilmesinin moral kaynağı olduğunu belirtti. "Adliye ziyaretlerini de önemsiyorum. Hem meslektaşlarımıza moral motivasyon hem de uygulamadaki sorunları bizzat sahada görüp çözüm aşamasına katkı sağlamak istiyoruz." diye konuştu.
Eleştirileri Değerlendirdi
Bakan Gürlek, ziyaretinde vatandaşlardan gelen eleştirileri de meslektaşları ile paylaştı. İki ana eleştiriyi dile getiren Gürlek, "Yargılamalar çok uzuyor." ifadesini kullandı. Her bir dava için belirlenen hedef sürelerin olduğunu ve dosyalara dikkat edilmesi gerektiğini belirtti. "Eğer hakimden ya da savcıdan kaynaklanmayan bir problem varsa, biz de bu sorunları çözmek için buradayız." dedi.
Yargıda Güven Problemi
Bakan Gürlek, yargıda güven sorununa da değinerek, "Yargı her zaman güçlüden yanadır" algısının yanlış olduğunu vurguladı. Hakim ve savcıların delillere göre karar verdiklerini, tarafların statülerinin bu süreçte önemli olmadığını ifade etti. "Bu konuda sizlerden de ihtimam göstermenizi istiyoruz." şeklinde konuştu.
Bakan Gürlek, ayrıca Düzce Adliyesi'nin konferans salonunda savcılarla bir araya geldi. Baro yöneticileri ve avukatlarla da bir araya gelerek fotoğraf çektirdi. 12. Yargı Paketi'nde hakim ve savcı takviyesi ile çalışma koşullarının geliştirilmesi konularında da çalışmalar yapılacağına dikkat çekti.