Kayseri Milletvekili Cıngı, Bina Görevlileri Derneği Üyeleriyle Görüştü
Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı, bina görevlileriyle bir araya gelerek, onların sorunlarını dinledi ve çözüm önerileri sundu.
Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı, Bina Görevlileri Derneği üyeleriyle bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda, bina görevlilerinin yaşadığı sıkıntılar üzerine konuşmalar yapıldı. Cıngı, yaklaşık üç yıl önce kurulan derneğin emekçi dostlarıyla bir araya gelerek, bina görevlilerinin sorunlarını dinlediğini ifade etti. Cıngı, görevlilerin karşılaştığı zorlukların, görev yaptıkları binaların elverişsiz koşullarından bazı bina sakinlerinin tutumlarına kadar uzandığını belirtti.
Milletvekili Cıngı, bina yönetim şirketleri ve yöneticilerinden, apartmanlarda çalışan görevli kişilerin iş hukukunda tanımlanmış görevlerinin dışında işler yapmalarını istememelerini rica etti. Ayrıca, görevlilerin maaş promosyonlarının bankalarla yapılan anlaşmalardan bağımsız olarak, çalışanların hakkı olduğunu vurguladı. Cıngı, haftalık yasal mesai saatleri dışında çalışılan sürelerin de mesai ücretiyle karşılanması gerektiğini hatırlattı.
Toplantıda, Dernek Başkanı Seyit Turan ve yönetim kurulu üyelerine plaket takdim edildi. Cıngı, bu emekçi kardeşlere teşekkür ederek, ağır sorumluluk taşıyan görevlerinde başarılar diledi. Bu tür toplantıların, bina görevlilerinin hakları ve sorunları açısından büyük önem taşıdığını ifade eden Cıngı, bu konuların takipçisi olacağını da sözlerine ekledi.