Yemen'deki İran destekli Husiler, İsrail'e yönelik İHA saldırısında bulundu.
Yemen'deki İran destekli Husiler, İsrail'e iki insansız hava aracı (İHA) ile saldırmaya çalıştı. İsrail Savunma Kuvvetleri, bu saldırıların başarılı bir şekilde önlendiğini açıkladı. Olayla ilgili daha fazla bilgi verilmezken, İsrail'in güneyindeki Eilat şehrinde sirenlerin çaldığı öğrenildi.
Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Husilerin gerçekleştirdiği saldırılar, ABD ve İsrail'in İran'a karşı yürüttüğü savaşa yeni bir misilleme olarak değerlendiriliyor. İsrail Hava Kuvvetleri, Yemen’den fırlatılan iki İHA'yı etkisiz hale getirdi. Ancak, saldırıların hedef aldığı bölgeler veya önlenen İHA'ların herhangi bir hasar verip vermediğine dair detaylı bilgi paylaşılmadı. Eilat şehrinde duyulan siren seslerinin, bu saldırılarla bağlantılı olduğu ifade ediliyor. Ayrıca, amatör kameralarla kaydedilen anlar, saldırıların önlendiği zaman diliminde çekildi.
Husilerin, ABD ve İsrail'in 28 Şubat'ta İran'a karşı başlattığı savaşa katılmadan önce bir ay boyunca sessiz kaldığı biliniyor. Husiler, 28 Mart tarihinde İsrail'e füze saldırısı gerçekleştirerek, resmi olarak İran’ın yanında savaşa dahil olduklarını duyurdular. Bu durum, bölgedeki gerilimi daha da artırmış görünüyor.