Erzurum Karayazı'da Esnafların Dayanışma Derneği Faaliyetlerine Başladı
Karayazı'da kurulan Esnaf Sosyal Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, ilk toplantısını gerçekleştirerek esnafla buluştu. Toplantıda esnaf sorunları ve çözüm önerileri ele alındı.
Karayazı ilçesinde yeni kurulan Karayazı Esnaf Sosyal Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, ilk toplantısını düzenleyerek faaliyetlerine resmi olarak adım attı. Toplantıya dernek yöneticileri ve kurucu üyeler katıldı ve ilçe esnafıyla tanışma ile istişare yapma fırsatı buldular. Bu toplantıda, esnafın karşılaştığı sorunlar ve bunlara yönelik çözüm önerileri üzerinde duruldu. Ayrıca, ilçede dayanışma kültürünün güçlendirilmesine yönelik fikirler de paylaşıldı. Dernek yetkilileri, ortak akıl ve iş birliği ile hareket etme kararlılığını vurgularken, her ay düzenli olarak genel kurul toplantıları yapılacağını açıkladı.
Dernek, Karayazı esnafının birlik ve beraberlik içinde hareket ederek sosyal, kültürel ve ekonomik alanda daha güçlü bir yapı oluşturmayı hedeflediğini de belirtti. Ayrıca, derneğin geçtiğimiz günlerde trafik kazasında hayatını kaybeden esnaf Mehmet Arslan için gösterdiği dayanışma örneği büyük takdir topladı. Dernek üyeleri ve ilçe esnafı, merhum Mehmet Arslan’a ait markette bulunan ürünleri titizlikle kolileyerek ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırdı. Kullanılabilir durumda olan malzemeler ise satışa sunuldu ve elde edilen gelir, merhumun ailesine eksiksiz şekilde teslim edildi. Bu anlamlı çalışma ile hem merhum esnafın emekleri değerlendirilmiş hem de ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek sağlanmış oldu.
Dernek yetkilileri, bu tür sosyal sorumluluk projelerinin artarak devam edeceğini ve Karayazı’da birlik ve beraberlik ruhunun her zaman canlı tutulacağını ifade etti. Karayazı esnafının sadece ticari alanda değil, sosyal dayanışma konusunda da örnek bir duruş sergilediği vurgulandı. Katkı sunan tüm esnaflara teşekkür edildi.