Yerel »

Manisa'da Vali Özkan'ın Katıldığı Etkinlikte Atık Pil Teslim Edildi ve Zeytin Fidanı Alındı

Manisa'da düzenlenen etkinlikte Vali Özkan, atık pil teslim etti ve zeytin fidanı aldı. Etkinlik, çevre bilincini artırmayı amaçlayan çeşitli aktiviteler içermekteydi.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Manisa'da 30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü kapsamında "Gıda İsrafı" temasıyla düzenlenen etkinlikler, Manisa Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirildi. Etkinliğe Manisa Valisi Vahdettin Özkan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral İlhan Şen, Manisa İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş ve Manisa Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Faik Gürocak katıldı. Bu etkinlikler, çevre bilincinin artırılması ve sürdürülebilir yaşam anlayışının yaygınlaştırılması amacıyla organize edildi.

Programın bir parçası olarak Manisa Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü standında, Manisa Kadın Kooperatifi tarafından atık malzemelerden üretilen çeşitli ürünler sergilendi. Vali Özkan ve beraberindeki heyet, geri dönüşüm malzemeleriyle hazırlanan bu ürünleri inceleyerek, projeye destek veren kadın kooperatifinin çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Vali Özkan, etkinlik sırasında Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan atık pil toplama standını da ziyaret etti. Burada biriktirdiği 1 kilogram atık pili teslim eden Özkan, bu kampanya kapsamında zeytin fidanı aldı. Bu adım, geri dönüşüm bilincinin artırılması ve doğanın korunmasına yönelik yapılan çalışmaların bir parçası olarak değerlendirildi.

Etkinlik alanında gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Özkan, çevrenin korunmasının insan sağlığı açısından büyük bir öneme sahip olduğunu vurguladı. Çevresel risklerin azaltılması gerektiğinin altını çizen Özkan, iklim değişikliğinin etkileriyle birlikte çevre hassasiyetinin öneminin arttığını belirtti. Özkan, "Havada, toprakta ve suda olması gereken değerlerin korunması için bireysel ve toplumsal görevlerimiz bulunmaktadır. Sıfır atık projesi de çevresel değerlerin korunması açısından önemli bir programdır." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın öncülüğünde başlatılan Sıfır Atık Projesi’nin Türkiye genelinde kamu kurumları ve kuruluşları tarafından başarıyla uygulandığını belirten Özkan, Manisa'daki kurumlar, meslek kuruluşları ve kooperatiflerin projeye önemli katkılar sunduğunu ifade etti. Geri dönüştürülemeyen atıkların yeniden değerlendirilerek çevre dostu ürünlere dönüştürülmesinin çevrenin korunmasına ve üretime katkı sağladığını vurgulayan Özkan, projeye destek veren herkese teşekkür etti.

30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü etkinlikleri çerçevesinde Manisa'daki 23 Nisan Ulusal Egemenlik İlkokulu'nda da farkındalık etkinliği düzenlendi. Yaklaşık 50 öğrencinin katıldığı etkinlikte sıfır atık, geri dönüşüm ve gıda israfının önlenmesi konularında eğitim verildi. Program çerçevesinde 6 ve 7. sınıf öğrencilerinin getirdiği geri dönüştürülebilir malzemelerle atölye çalışmaları yapıldı. Öğrenciler, hayal güçlerini kullanarak atık malzemelerden yeni ürünler tasarlayarak geri dönüşümün önemini uygulamalı olarak öğrendi.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.