Düzce Yüksek Kesimlerinde Yaşanan Kar Yağışı Sonrası Kar Kalınlığı 1 Metreyi Buldu
Düzce'nin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı sonucunda kar kalınlığı yer yer 1 metreye ulaştı.
Düzce ilinin yüksek kesimlerinde yaşanan yoğun kar yağışı, meteorolojik uyarılarla birlikte dikkat çekti. Kent merkezinde sağanak yağış görülürken, şehrin yüksek rakımlı bölgelerinde kar yağışı etkili oldu. Özellikle 1600 rakımlı Sinekli ve Sakarca yaylalarında, yoğun kar yağışı sonrası kar kalınlığı 1 metreye kadar ulaştı.
Bölgedeki kar manzarasını görmek için Sinekli Yaylası'na giden Fatih Mercan, kar yağışının yoğunluğunu ve doğal güzellikleri gözlemlemek amacıyla buraya geldiklerini ifade etti. Mercan, "Yoğun bir kar yağışı var. Hava durumuna bakarak tur atmaya geldik. Burada zaten kar vardı, üzerine yeni bir kar yağışı başladı. Efsane bir manzara var, altımızda 1 ila 1,5 metre kar var. Daha önce 23 Nisan ve 19 Mayıs günlerinde de bu bölgelere kar yağmıştı, o zaman da yine aynı şekilde gezmeye çıkmıştık" şeklinde konuştu.
Öte yandan, Düzce'nin yüksek kesimlerinde aralıklarla devam eden yağışların, kar kalınlığının 2 metreye ulaşmasına neden olacağı tahmin ediliyor. Bu durum, bölge halkı ve ziyaretçiler için kış turizmi açısından önemli fırsatlar sunuyor.