Güncel »

Giresun Merkez'de İzinsiz Başlatılan Sondaj Çalışması Giresun Belediyesi Tarafından Durduruldu

Giresun Merkez'de Taşbaşı Parkı'nda izinsiz olarak başlayan sondaj çalışması, Giresun Belediyesi ekipleri tarafından durduruldu. Olay yerine gelen Belediye Başkanı Fuat Köse, çalışmanın yasadışı olduğunu belirterek müdahale etti.

Edinilen bilgilere göre, Taşbaşı Parkı'nda resmi izin alınmadan başlatılan sondaj çalışması, vatandaşlar tarafından belediyeye bildirildi. Durumu öğrenen Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse, hemen parka gelerek zabıta ekiplerine talimat verdi. Yapılan incelemeler sonucunda, izinsiz olduğu tespit edilen bu çalışma durdurulurken, alandaki ekipmanlar da kaldırıldı.

Olayın duyulmasının ardından birçok vatandaş, belediye personeli ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri Taşbaşı Parkı'na gelerek çalışmaya karşı tepkilerini dile getirdi. Parkta açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Fuat Köse, bu alanın sit alanı olduğunu vurgulayarak, izinsiz yapılan çalışmanın suç teşkil ettiğini ifade etti. Köse, "Belediyemize ait olan bu parkta izin alınmadan sondaj çalışması başlatılmıştır. Mahkemenin ihtiyati tedbir kararı bulunan bir alanda böyle bir çalışmanın yapılması kabul edilemez. Bu park Giresun halkına aittir ve kimse buraya izinsiz müdahalede bulunamaz" şeklinde konuştu.

Köse, çalışmanın hukuka aykırı bir şekilde gerçekleştirildiğini belirterek, sorumlular hakkında gerekli işlemlerin başlatılacağını kaydetti. Ayrıca, parkta yapılan sondaj girişimi sırasında zemine zarar verildiğini de ifade eden Köse, konuyla ilgili soruşturma açılacağını duyurdu.

Köse, sondaj çalışmasının arkasında Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nün bulunabileceğini düşündüklerini ancak şu ana kadar herhangi bir muhatap bulamadıklarını söyledi. "Bu alanda yapılacak her işlem için öncelikle belediyemize başvuru yapılması gerekir. Süreç, ilgili koruma kurullarının izniyle yürütülmelidir. Aksi takdirde yapılan her işlem yasa dışıdır" diyerek durumu net bir şekilde ifade etti.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.