Asayiş »

Kocaeli Darıca'da Galeri Sahibi, Mağdurlara Teselli Mesajı Gönderdi

Kocaeli’nin Darıca ilçesinde, bir galerici dükkanını kapatıp kayıplara karıştı. Yaklaşık 100 kişi dolandırıldığını iddia ediyor. Mağdurlar, adliyeye giderek suç duyurusunda bulundu.

Kocaeli’nin Darıca ilçesinde, ETA Oto Grup isimli galeri, bir gecede dükkanını boşaltarak kayıplara karıştı. Edinilen bilgilere göre, firma, internet üzerinden araç ilanları yayımlayarak, birçok kişiyle iletişime geçti. Araç sahiplerinden peşinat ve vadeli senetler alarak, araçları satın aldı. Ancak, hafta sonu dükkanın boşaltıldığını fark eden mağdurlar, 100’den fazla kişiyle birlikte Gebze Adliyesi'ne giderek “nitelikli dolandırıcılık” suçlamasıyla şikayette bulundu.

Sosyal Medya Açıklaması

ETA Oto Grup, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada iflas ettiklerini ve tehditler nedeniyle yurt dışına çıktıklarını duyurdu. Açıklamada, “Son dönemde yaşadığımız güvenlik sorunları nedeniyle bu açıklamayı yapma gereği duyuyoruz. Ödeme talep eden bir müşteriyle yaşanan anlaşmazlık, beklenmedik bir noktaya ulaştı. Fiziki güvenliğimizi riske atan tehditler aldık ve bu nedenle yurt dışına çıkmak zorunda kaldık,” ifadeleri yer aldı.

Açıklamanın sonunda, “Müşterilerimizin mağduriyetlerini en aza indirmek için çalışmalara devam edeceğiz,” denildi.

Mağdurların Tepkisi

Adliye önünde mağdurlardan biri olan Önay Göksu, firmaya tanıdık tavsiyesiyle gittiğini belirtti. Göksu, “Aracımı 370 bin liraya verdim, peşinat olarak 70 bin lira aldım. Ödeme yapılmadı,” dedi. Diğer bir mağdur Gökhan Polat ise dolandırıcılığı planlı bir şekilde yapıldığını öne sürdü. Polat, “Uzun süre insanlara güven verdiler, sonra paraları topladılar ve kayboldular,” şeklinde konuştu.

Firma Yetkilisinin Mesajı

Bir mağdura gönderilen sesli mesajda, firma sahibi, “Senin derdin 1, bizim 50. Bizim de çocuklarımız var. Kimsenin parasını alıp kaçmadık,” ifadelerini kullandı. Mesajda, yaşanan olayların ciddiyetine dair endişeler dile getirildi ve beddua edilmemesi istendi.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.