Eğitim »

Ordu Altınordu'da Emekli Olan Öğretmene Duygusal Bir Veda Töreni Düzenlendi

Ordu Altınordu'da 46 yılını öğretmenliğe adayan Mehmet Salih, görev yaptığı okulda düzenlenen veda programı ile duygusal bir şekilde uğurlandı. Öğrencileri, meslektaşları ve velilerin katılımıyla gerçekleşen etkinlikte duygusal anlar yaşandı.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Ordu’nun Altınordu ilçesinde, Durugöl Şehit Bayram Gümüş İlkokulu’nda 46 yıl boyunca eğitim veren sınıf öğretmeni Mehmet Salih için özel bir veda programı gerçekleştirildi. Okul idaresinin, öğretmenlerin, öğrencilerin ve velilerin katkılarıyla düzenlenen programda, Mehmet Salih, 4/G sınıfında öğrencileriyle birlikte koridora çıktığında alkışlarla karşılandı. Daha sonra etkinlik konferans salonunda devam etti. Burada eski öğrencileri, Mehmet Salih’i çiçeklerle karşıladı.

Veda programında, Mehmet Salih’in mesleki yaşamına dair anıları ve deneyimlerini içeren bir video sunumu yapıldı. Bu sunum sırasında, salonda bulunan katılımcılar duygusal anlar yaşadı. Programda konuşan Mehmet Salih, öğretmenlik mesleğinin zorluklarını ve kutsallığını vurgulayarak, "Bu mesleği bu kadar yıl sürdürebilmek için sevmek gerekir" diye belirtti.

Duygularını ifade etmenin zor olduğunu dile getiren Salih, "Duyguların ifade edileceği bir durum değil, kelimeler buna yeterli değil. 46 yıl boyunca bu kutsal mesleği severek yaptım. Geriye dönüp baktığımda, öğretmenlik adına bir 'keşkem' yok. Yeniden bir meslek seçmem gerekse yine öğretmenliği seçerdim" şeklinde konuştu.

Salih, sürpriz veda programı karşısında büyük mutluluk yaşadığını ifade ederek, "Haberim yoktu, gerçekten çok şaşırdım. 46 yıl önce Yozgat Şefaatli’de birlikte görev yaptığım arkadaşlarımı burada görmek beni ayrıca duygulandırdı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Programda eski öğrencilerinden Kartal Kağan Kırca duygu dolu anlar yaşarken, Bade Macit ise öğretmenlerinin kendilerine bir baba gibi davrandığını ve onunla çok güzel hatıralar biriktirdiklerini ifade etti.

Programın sonunda, okul müdürü Zeki Özkan tarafından uzun yıllar eğitime hizmet eden Mehmet Salih’e plaket takdim edildi. Emekli öğretmen, alkışlarla meslek hayatına veda etti.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.