Pakistan Belucistan'da Yaşanan Şiddetli Yağışlar Sonucu 40 Kişi Hayatını Kaybetti
Pakistan'da etkili olan şiddetli yağışlar sonucu 40 kişi yaşamını yitirdi. Belucistan eyaletinde bir minibüs sel sularına kapılarak 15 kişi mahsur kaldı.
Pakistan'da etkisini göstermeye devam eden yoğun muson yağmurları, Belucistan eyaletinde büyük bir sel felaketine neden oldu. Yetkililer, Khyber Pakhtunkhwa eyaletinde de etkili olan bu yağışların çatı çökmelerine ve ciddi hasara yol açtığını dile getirdi. Sürekli sağanaklar, birçok yerleşim yerinin su altında kalmasına neden oldu. Yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre, 25 Mart tarihinden bu yana Khyber Pakhtunkhwa’da en az 22 kişi hayatını kaybederken, ülke genelinde sel ve yağışlar nedeniyle toplamda 40 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi.
Belucistan'da 15 kişiyi taşıyan minibüs sel sularına kapıldı
Belucistan'daki Qilla Abdullah ve Gülistan bölgeleri, yağışlardan en fazla etkilenen alanlar arasında yer aldı. Acil durum ekipleri, bölgede yoğun bir şekilde seferberlik başlatarak kaybolan kişilere ulaşmak için arama-kurtarma ekiplerini bölgeye sevk etti. Hava şartlarının zorluğu nedeniyle çalışmaların devam ettiği bildirildi.
Bölgedeki yetkililer, Gülistan’a bağlı Habibzai bölgesinde 15 kişiyi taşıyan bir minibüsün sel sularına kapıldığını ifade etti. Araçta mahsur kalan kişiler, iş makineleri aracılığıyla güvenli bir şekilde kurtarıldı. Aynı zamanda, bölgedeki gıda yüklü bir kamyonun da güçlü akıntıya kapılarak sürüklendiği belirtildi.
Bölgedeki kara yollarında ulaşım aksadı
Yerel kaynaklar, traktörler dâhil birçok aracın sel sularında mahsur kaldığını ve bu durumun müdahale çalışmalarını daha da zorlaştırdığını kaydetti. Özellikle Pishin ve Toba Achakzai çevresindeki durumun kritik olduğu ifade edildi. Yerel yönetimler, bu nedenle yüksek alarm durumuna geçti.
Qilla Abdullah’tan geçen nehir sularının tehlikeli seviyelere yükselmesi nedeniyle, kritik öneme sahip Ketta-Chaman kara yolunun trafiğe kapatıldığı açıklandı. Ayrıca, çevredeki Toba Achakzai, Khanozai bölgeleri ve Gülistan bağlantı yollarında ulaşım tamamen durduruldu.
Meteoroloji uzmanları, 2-4 Nisan tarihleri arasında bölgedeki yoğun yağışların etkisinin devam etmesinin beklendiğini duyurdu.