Mersin’de Perşembe Günü Dikkat! Şiddetli Yağış ve Fırtına Geliyor
İçişleri Bakanlığı ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 24 il için sarı kodlu uyarı yapılırken aralarında Mersin, Ankara ve İzmir'in de bulunduğu illerde yaşayan vatandaşlardan şiddetli fırtına ve lodosa karşı tedbirli olmaları istendi.
Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Türkiye genelinde soğuk havalar etkisini sürdürüyor.
Yurt genelinde son birkaç günde sağanak yağış etkili olurken birçok noktada su baskınları yaşandı.
Vatandaşlara zor anlar yaşatan yağışların bir süre daha etkisini sürdüreceği açıklandı.
24 İLE SARI KODLU UYARI
İçişleri Bakanlığı ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 2 Nisan 2026 Perşembe günü için peş peşe acil kodlu uyarılar yayımladı.
Paylaşılan risk haritasında yurdun büyük bir bölümünü kapsayan 24 il için sarı kodlu uyarı yapıldı.
MERSİN’E UYARI
Türkiye, perşembe gününü şiddetli fırtına ve kuvvetli sağanak yağışların etkisi altında geçirmeye hazırlanırken özellikle kıyı şeridinde yaşayan vatandaşların perşembe günü son derece dikkatli olması gerekiyor.
Muğla ile Aydın'ın batı kesimleri ve İzmir'in güney ve batı kesimlerinde Bu bölgelerde güney yönlerden esecek çok kuvvetli fırtına bekleniyor.
Mersin’de ise merkez ve batı ilçelerinde yerel olarak 'kuvvetli ve çok kuvvetli' gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yapıldı.
Doğu Akdeniz'de de gün boyu aralıklı ve yerel olarak kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış etkili olacak.