Ekonomi »

Erzurum Merkez 2. OSB Yönetim Kurulu, 16 Yatırımcıyla Yüz Yüze Görüşmeler Gerçekleştirdi.

Erzurum Merkez 2. Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu, yatırımcılarla gerçekleştirilen yüz yüze görüşmelerle sanayi kapasitesini artırmayı hedefliyor.

Erzurum Merkez 2. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Nisan ayı Yönetim Kurulu Toplantısı, Erzurum Valisi Aydın Baruş başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, bölgedeki üretim altyapısını güçlendirmek amacıyla yatırımcı talepleri incelendi ve 16 farklı yatırımcıyla yüz yüze görüşmeler yapıldı. Başvuruların titizlikle değerlendirildiği bu toplantıda alınan kararların, Erzurum’un sanayi kapasitesine ve istihdam hedeflerine yeni bir ivme katacağı ifade edildi. Toplantıya; Vali Aydın Baruş, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Yakutiye Belediye Başkanı Mahmut Uçar, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Saim Özakalın ile 2. OSB Bölge Müdürü Fırat Karakaya katıldı.

Görüşmelerde, arsa tahsis süreçleri, Şubat dönemi tahsis ilanları ve bölgeye ivme kazandıracak fizibilite çalışmaları detaylı bir şekilde ele alındı. Bölgenin büyüme hedefleri doğrultusunda sınır genişletme planları, ilave alan stratejileri ve imar planı değişiklikleri, yönetim kurulunun gündeminde yer aldı. Ayrıca, 2. OSB Bölge Müdürü Fırat Karakaya, sahadaki mevcut durum ve yürütülen çalışmalar hakkında heyete kapsamlı bir bilgilendirme sunumu gerçekleştirdi. Toplantıda; arsa tahsis süreçleri, Şubat 2026 dönemine ilişkin tahsis ilanları ve fizibilite çalışmaları üzerinde duruldu. Bölgenin büyüme vizyonu doğrultusunda sınır genişletme, ilave alan planlamaları ve imar planı değişikliği konuları değerlendirildi.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.