Eğitim »

TÜRGEV, Ankara'da düzenleyeceği çalıştayla mesleki eğitimin geleceğini masaya yatıracak.

TÜRGEV, 4 Nisan'da Ankara'da düzenleyeceği çalıştayla mesleki eğitimin istihdam ve kalkınma üzerindeki etkilerini ele alacak. Toplantıda mesleki eğitimdeki mevcut sorunlar ve kamu-özel sektör iş birlikleri üzerinde durulacak.

Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV), mesleki eğitimin önemini vurgulamak amacıyla 4 Nisan'da Ankara'da bir çalıştay düzenleyecek. "Mesleki Eğitimde Farkındalık Projesi" çerçevesinde gerçekleştirilecek toplantıda, mesleki eğitimin mevcut yapısı, eğitim-istihdam ilişkisi ve kamu-özel sektör iş birliği modelleri gibi konular tartışılacak. Katılımcıların görüşleri doğrultusunda uygulanabilir öneriler geliştirilmesi hedefleniyor.

Mesleki Eğitim Ekonomik Kalkınmanın Temeli

TÜRGEV Yönetim Kurulu Başkanı Hatice Akıncı Yılmaz, mesleki eğitimin ekonomik kalkınma ve toplumsal refah açısından kritik bir bileşen olduğunu ifade etti. Yılmaz, "Mesleki eğitim, gençlerin istihdama katılımını artırarak üretim kapasitesini yükseltmek ve sürdürülebilir kalkınmayı sağlamak için stratejik bir alandır. Bu alanda ortak akılla oluşturulacak çözümler, ülkemizin geleceğine katkı sunacaktır" dedi. Yılmaz, çalıştayın farklı paydaşları bir araya getirerek sahadaki ihtiyaçları daha görünür hale getireceğini vurguladı. Kamu, özel sektör ve sivil toplum arasındaki iş birliklerinin kalıcı çözümler üretmede önemli bir rol oynayacağını belirtti.

Çalıştaya, meslek yüksekokulu akademisyenleri, meslek lisesi yöneticileri, eğitimciler, sektör temsilcileri ve sivil toplum kuruluşları katılacak. Toplantıda elde edilen birikimin mesleki eğitime yönelik karar süreçlerine yön vermesi bekleniyor.

İlk Çalıştay İstanbul'da Yapıldı

Projenin ilk çalıştayı, 4 Kasım 2025 tarihinde İstanbul'da gerçekleştirildi. Bu toplantıya Dr. Esra Albayrak ve TÜRGEV Yönetim Kurulu Başkanı Hatice Akıncı Yılmaz katıldı. Akademisyenler, eğitimciler ve iş dünyasından 52 katılımcının yer aldığı bu toplantıda mesleki eğitim farklı yönleriyle ele alındı. Ankara'daki ikinci çalıştayın, ilk toplantıda elde edilen veriler doğrultusunda daha geniş bir katılımla yapılacağı bildirildi. Çalıştaydan elde edilecek değerlendirmeler doğrultusunda hazırlanan "Mesleki Eğitimde Farkındalık STK Gözlem Raporu"nun Mayıs 2026'da kamuoyuyla paylaşılması planlanıyor.

Öğrencilere Destek Programı

Açıklamada, projenin yalnızca çalıştay süreciyle sınırlı olmadığına dikkat çekildi. Meslek yüksekokullarında öğrenim gören 30 kız öğrencinin burs alacağı belirtildi. Öğrencilerin kariyer gelişimlerine destek olmak amacıyla eğitim programları, sektör temsilcileriyle buluşmalar, mentorluk çalışmaları ve CV hazırlama ile mülakat süreçlerine yönelik destekler sunulacak. Öğrencilerin gelişimi, programın başında ve sonunda yapılan anketlerle takip edilecek. Projenin etkisinin artırılması ve mesleki eğitimin öneminin gündemde tutulması amacıyla, farklı şehirlerde gerçekleştirilecek panellerle faaliyetlerin sürdürülmesi planlanıyor.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.