Kastamonu'da Kastamonu Üniversitesi ile KESOB arasında yapılan görüşmeler neticesinde iş birliği alanları genişletilecek.
Kastamonu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile Kastamonu Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (KESOB) arasında gerçekleştirilen görüşmeler sonucunda "İş Akademisi" kurulmasına karar verildi. Bu platform, üniversitedeki öğrencilerin eğitim ve staj imkanlarını artıracak.
Kastamonu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nin (İİBF) Dekanı Prof. Dr. Orhan Kandemir, Kastamonu Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Yücel Gedik ile bir araya geldi. Görüşme sırasında, iki kurum arasında yapılacak iş birliğinin detayları belirlendi. Bu iş birliği çerçevesinde, odaya kayıtlı 14 bin 500 üye ve 16 bin 386 iş yerinin eğitim ihtiyaçları ele alınacak. Eğitim talepleri uygun olanları fakülte tarafından karşılanacak. Ayrıca, fakülte öğrencilerinin işyeri uygulamaları ve staj imkanlarının artırılması için işyerleri ile öğrenci taleplerinin eşleştirilmesi planlanıyor. Bunun yanı sıra, bölgesel ve sektörel sorunların çözümüne yönelik tez ve proje konuları belirlenecek ve sonuçlar ilgili sektör ile paylaşılacak.
Prof. Dr. Orhan Kandemir, "İş Akademisi" gibi bir platformun, ilerleyen dönemlerde fakültenin önemli dış paydaşları arasında yer alan Ticaret ve Sanayi Odaları ile Ticaret Borsası gibi kuruluşların da dahil edilerek genişletilebileceğine dikkat çekti. Bu sayede, iş dünyası ile akademik dünya arasında daha etkili bir iş birliği sağlanması hedefleniyor.