Ekonomi »

Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan Bükreş’e yapılan direkt uçuş seferi başladı.

Ankara'da AJet Havayolları'nın başlattığı Ankara-Bükreş direkt uçuşu, ATO Başkanı Gürsel Baran'ın katılımıyla gerçekleştirilen törenle duyuruldu. Baran, yeni hatla birlikte Esenboğa'dan 28 ülkeye direkt ulaşım sağlanacağını belirtti.

ATO Başkanı Gürsel Baran, AJet Havayolları'nın Ankara-Bükreş hattındaki ilk direkt uçuşunun açılışını kutlamak için düzenlenen törene katıldı. Tören, Ankara Esenboğa Havalimanı'nda Romanya Büyükelçisi Özgür Kıvanç Altan, Ankara Vali Yardımcısı Cem Afşin Akbay, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Esenboğa Havalimanı Başmüdürü Yücel Karadavut, AJet Genel Müdürü Kerem Sarp ve TAV Esenboğa Genel Müdürü Nuray Demirer'in katılımıyla gerçekleşti. Açılışın ardından Baran, ilk direkt uçuşla Bükreş'e hareket etti ve sosyal medya hesabında paylaşımlarda bulundu.

Baran, AJet Havayolları'nın haftada iki gün, pazartesi, perşembe ve cumartesi günleri karşılıklı sefer düzenleyecek olmasını, Başkent iş dünyası için sevindirici bir gelişme olarak değerlendirdi. Konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Ankara Ticaret Odası olarak üyelerimizin ve Başkent iş dünyasının ihtiyaçları doğrultusunda talep ettiğimiz bir hattın hayata geçirilmiş olmasından büyük mutluluk duyuyoruz." ifadelerini kullandı. Ayrıca, Başkent'in uluslararası ulaşım ağını güçlendirmeye devam edeceklerini belirtti.

Baran, bu yeni hattın ticaret hacmine, turizm potansiyeline ve üyelerin küresel bağlantılarına önemli katkılarda bulunacağına inandığını dile getirdi. "Bu yeni hatla birlikte artık Esenboğa'dan 28 ülkeye direkt ulaşabiliyoruz. Ankara'dan yapılan direkt uçuşlar, Başkent'in iş dünyası ile birlikte markalarını da dünyaya taşıyor." dedi. Bükreş uçuşunun ülkemiz, Başkentimiz ve iş dünyası için hayırlı ve bereketli olması temennisinde bulunan Baran, bu süreçte destek veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'na, Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat'a, AJet Genel Müdürü Kerem Sarp'a ve emeği geçen tüm ekibe teşekkür etti.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.