Kilis Merkez'de 2026 İlk Üç Ay İçinde 122 Operasyon Gerçekleştirildi
Kilis Merkez'de ilk üç ayda düzenlenen operasyonlar sonucunda 122 eylem gerçekleştirildi. Vali Ömer Kalaylı, terörle mücadele kapsamında önemli veriler paylaştı.
Kilis Valisi Ömer Kalaylı, 2026 yılının Ocak, Şubat ve Mart aylarında gerçekleştirilen güvenlik operasyonlarının detaylarını aktardı. Kalaylı, bu süreçte toplam 122 operasyon düzenlendiğini ve 7 terör eyleminin engellendiğini ifade etti. Ayrıca, bu operasyonlar neticesinde 1 kişinin tutuklandığı, 3 kişinin gözaltına alındığı ve 3 teröristin sağ olarak yakalanarak adli birimlere teslim edildiği bilgilerini verdi.
DEAŞ terör örgütüne yönelik yapılan 10 operasyon sonucunda, 10 kişinin gözaltına alındığı ve 5 kişinin tutuklandığı bilgisi verildi. Ayrıca, 4 kişi hakkında adli kontrol tedbiri uygulandığı belirtildi. FETÖ terör örgütüne yönelen 2 operasyonda ise 2 kişinin gözaltına alındığı ve toplamda 7 terör eyleminin önlendiği ifade edildi.
Asayiş olaylarına da değinen Kalaylı, kişilere karşı işlenen suçlarda geçen yılın aynı dönemine göre önemli bir azalma yaşandığını, geçen yıl 355 olayın yaşandığını, bu yıl ise bu sayının 269’a düştüğünü belirtti. Olayların tamamının aydınlatıldığını vurguladı. Malvarlığına karşı işlenen suçlarda da benzer bir azalma yaşandığı, geçen yıl 110 olan olay sayısının bu yıl 77’ye gerilediği ve bu olayların tamamının aydınlatıldığı vurgulandı.
Aranan şahıslara yönelik yapılan çalışmalarda, hapis cezasıyla aranan 204 kişinin yakalanarak adli makamlara teslim edildiği, ifade için aranan toplam bin 19 kişi hakkında işlem yapıldığı belirtildi.
Asayiş uygulamaları kapsamında, 38 av tüfeği, 30 kurusıkı tabanca ve 15 tabanca olmak üzere toplam 83 silah ele geçirildiği ve 98 kişi hakkında yasal işlem başlatıldığı ifade edildi. Ayrıca, organize suçlarla mücadele kapsamında yapılan 8 operasyonda 18 kişi gözaltına alındı ve 4 kişi tutuklandı.
Uyuşturucu ile mücadele çerçevesinde 31 operasyon gerçekleştirildi. Bu operasyonlarda 45 kişinin gözaltına alındığı, 31 kişinin tutuklandığı ve 12 kişi hakkında adli kontrol tedbiri uygulandığı açıklandı. Operasyonlar sonucunda toplam 20 kilo 355 gram uyuşturucu madde ve 11 bin 26 sentetik hap ele geçirildi.
Siber suçlara yönelik yapılan çalışmalarda, 274 kişi ve hesapta suç unsuru tespit edildiği, düzenlenen 26 operasyonda 26 kişinin gözaltına alındığı ve 14 kişinin tutuklandığı belirtildi.
Trafik denetimlerine de değinen Kalaylı, geçen yılın aynı dönemine göre denetlenen araç sayısının yüzde 7 artarak 134 bin 108’e ulaştığını, çakar denetimlerinin ise 1012’ye çıktığını ifade etti. Vatandaşlara, IBAN üzerinden yapılan dolandırıcılıklara karşı dikkatli olunması çağrısında bulundu.