Bayburt Aydıntepe'de Ayı, Elektrikli Tellere Rağmen Arı Kovanlarına Girdi
Bayburt'un Aydıntepe ilçesinde bir ayı, elektrikli tellerin altını kazarak arı kovanlarına girdi ve büyük zarara yol açtı. Arıcı Bekir Özderya, kovanlarının talan edildiğini görünce şok oldu.
Bayburt'un Aydıntepe ilçesine bağlı Çatıksu köyünde, Araklılı arıcı Bekir Özderya'nın arı kovanları, bir ayının saldırısına uğradı. Olayın meydana geldiği gün, araziye giden Özderya, barakasındaki kovanların tamamen talan edildiğini görünce derin bir üzüntü ve şok yaşadı.
Kovanların bulunduğu alan, elektrikli tellerle çevrili olmasına rağmen, ayı bu koruma sistemini aşarak tellerin alt kısmını kazarak içeri girmeyi başardı. Elektrikli tuzağı etkisiz hale getiren ayı, ulaştığı kovanlarda bulunan tüm balları yedi ve ciddi bir zarar meydana getirdi.
Bölgede arıcılıkla uğraşan diğer vatandaşlar, bu tür saldırıların yaşanmasından endişe duyuyor. Ayıların arı kovanlarına saldırmaları, arıcılık faaliyetlerini olumsuz etkileyerek, maddi kayıplara neden olmaktadır. Bu nedenle, yerel halk, bu tür durumlarla başa çıkmanın yollarını arıyor.