Sağlık »

Kütahya Hisarcık'ta Düzenlenen Kan Bağışı Kampanyasına Veliler Yoğun İlgi Gösterdi

Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde düzenlenen kan bağışı kampanyasında 101 ünite kan toplandı. Öğrenci velilerinin katılımıyla gerçekleştirilen etkinliğin, farkındalık oluşturması hedefleniyor.

Kütahya'nın Hisarcık ilçesindeki Cumhuriyet İlkokulu'nda, "Okulumda ‘KAN’panya Var" adı altında düzenlenen kan bağışı etkinliği, velilerin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Türk Kızılay Merkezi tarafından düzenlenen bu etkinlik, kan bağışçısı kazanımını artırmak ve düzenli bağış alışkanlığını yaygınlaştırmak amacıyla hayata geçirildi. Kampanyaya öğretmenler ve okul yönetimi de destek vererek etkinliğin önemine vurgu yaptılar.

Okul Müdürü Sebiha Kaya, kan bağışının önemine dikkat çekerek, yalnızca bağışçılar için değil, öğrenciler açısından da önemli bir farkındalık yarattığını belirtti. Katkı sunan öğretmenlere, velilere ve öğrencilere teşekkür eden Kaya, yoğun katılım nedeniyle kan bağışının Pazartesi günü de devam edeceğini bildirdi. Yetkililer, Hisarcık’taki bu etkinlikte Kütahya genelinde son yıllarda bir günde ulaşılan en yüksek bağış sayısına ulaşıldığını ifade ettiler.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.