Güncel »

Hatay Payas'ta Arıcılara Malzeme Desteği Sağlandı

Hatay Payas'ta, arı yetiştiricilerine malzeme desteği sağlamak amacıyla bir tören düzenlendi.

Hatay'da INSURE Projesi kapsamında, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Türk Kızılayı'nın iş birliği ile "Kırsal Alanlarda Mevsimlik Tarımsal Kapasitelerin Güçlendirilmesi Projesi" çerçevesinde arıcılara malzeme dağıtım töreni gerçekleştirildi. Tören, Payas Arı Yetiştiricileri Birliği'nde yapıldı.

Etkinliğe Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Bekir Yücel Tanrıkulu, İdari İşler ve Daire Başkanı Fatih Ersöz, Hatay İl Tarım ve Orman Müdürü Abdurrahman Türkmen, Payas Kaymakamı Kürşad Karaca ve Payas Belediye Başkanı Bekir Altan katıldı.

Törende, arıcılık faaliyetlerinin geliştirilmesi ve üreticilerin desteklenmesi konularının yanı sıra kırsal alanda sürdürülebilir üretimin güçlendirilmesine yönelik sağlanan ekipmanların önemi vurgulandı. Proje kapsamında verilen destekler sayesinde bölgedeki arıcılık faaliyetlerinin daha verimli ve sürdürülebilir bir yapıya kavuşması hedefleniyor.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.