Asayiş »

Şanlıurfa Harran'da Kaçak Define Kazısı Yapan 5 Kişi Suçüstü Yakalandı

Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde yapılan bir operasyonda, kaçak define kazısı yapan 5 kişi suçüstü yakalandı. Jandarma ekiplerinin gerçekleştirdiği operasyonda, kazı malzemeleri de ele geçirildi.

Edinilen bilgilere göre, Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ile Harran İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yaptığı araştırmalar sonucu, kaçak define kazısı yapıldığı tespit edildi. Belirlenen adreste gerçekleştirilen operasyon sırasında 5 kişi suçüstü yakalandı. Gözaltına alınan zanlılar, işlemler için karakola götürüldü. Olay yerinde yapılan detaylı incelemede, 1 adet balyoz, 1 adet kova, 2 adet kazma, 2 adet kürek, 1 adet tahta çubuk, 2 adet demir kesme makinesi, 1 metre uzunluğunda kablo ve 1 adet levye gibi kazı malzemeleri ele geçirildi.

Şüphelilerin, 2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na muhalefet suçlamasıyla adli işlemlere tabi tutulduğu öğrenildi. Jandarma ekipleri, kaçak kazının önlenmesi amacıyla bölgede denetimlerini artırmaya devam ediyor. Tüm bu gelişmeler, kaçak kazı faaliyetlerinin önüne geçilmesi açısından önem taşıyor.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.