Sağlık »

Erzurum'da Düzenlenen Fizyoterapi Sempozyumu'nda Güncel Yaklaşımlar Ele Alındı

Erzurum'da gerçekleşen Fizyoterapi Sempozyumu, fizyoterapi alanındaki güncel gelişmelerin paylaşılması amacıyla düzenlendi.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından gerçekleştirilen Palandöken Fizyoterapi Sempozyumu, fizyoterapi ve rehabilitasyon alanındaki en son yaklaşımların ele alınmasını sağladı. Açılış programına ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Fatih Yetim, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşe Gürol, akademisyenler, araştırmacılar ve öğrenciler katıldı.

Rektör Prof. Dr. Bülent Çakmak, sempozyumda yaptığı konuşmada fizyoterapi ve rehabilitasyonun yalnızca tedavi edici değil, koruyucu bir yönü olduğunu vurgulayarak, bu alanın bireylerin yaşam kalitesini artırma ve bağımsız yaşamı destekleme konusunda stratejik bir öneme sahip olduğunu belirtti. Çakmak, bu tür bilimsel etkinliklerin alanın gelişimine katkı sağladığını ve bilgi paylaşımı için önemli bir platform oluşturduğunu ifade etti.

Bilimsel organizasyonların süreklilik arz etmesinin önemine de dikkat çeken Rektör Çakmak, düzenli olarak yapılan sempozyumların akademik gelişimi desteklediğini ve bilgi akışını güçlendirdiğini söyledi.

Sempozyumda konuşan Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşe Gürol, fizyoterapinin günlük hayatın vazgeçilmez bir parçası olduğunu ifade ederek, Palandöken'in Erzurum’un kimliğinin ayrılmaz bir parçası olduğunu vurguladı. Gürol, fizyoterapinin insanı çevresiyle birlikte ele alan temel bir sağlık disiplini olduğunu ve öğrencilerin bu bakış açısıyla yetiştirilmesinin öncelikli sorumlulukları arasında yer aldığını belirtti.

Sempozyum programının klinik uygulamalarda sık karşılaşılan konuları kapsayacak şekilde hazırlandığını ifade eden Gürol, organizasyonun hayata geçirilmesinde emeği geçen Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü akademik kadrosunu kutlayarak, öğrencilerin bu tür bilimsel etkinliklerden en üst düzeyde fayda sağlamasının önemine dikkat çekti.

Açılış konuşmalarının ardından devam eden sempozyumda; Prof. Dr. Nuriye Özengin pelvik taban disfonksiyonlarında fizyoterapi ve rehabilitasyon, Doç. Dr. Ömer Osman Pala lumbal omurga disfonksiyonlarında osteopatik manuel terapi, Doç. Dr. Ramazan Kurul nörolojik bozukluklarda orofasiyal değerlendirme ve tedavi yöntemleri, Dr. Öğr. Üyesi Elif Duygu Yıldız lenf ödemde fizyoterapi ve rehabilitasyon ve Dr. Öğr. Üyesi Enes Tayyip Benli vestibüler rehabilitasyon konularında katılımcılara bilgi ve deneyimlerini aktardı.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.